Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenka Vadovičová bola vo februári najlepšia hednikepovaná športovkyňa na svete

 Webnoviny   9. marec 2017  263  
Slovenka Vadovičová bola vo februári najlepšia hednikepovaná športovkyňa na svete

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská reprezentantka Veronika Vadovičová sa stala víťazkou ankety na webe Medzinárodného paralympijského výboru (IPC) a je najlepšou hendikepovanou športovkyňou za mesiac február.

Tridsaťštyriročná športová strelkyňa na pretekoch Svetového pohára v Al Aine v Spojených arabských emirátoch zvíťazila vo všetkých štyroch disciplínach, v ktorých sa predstavila. Trojnásobná medailistka z minuloročnej paralympiády v Riu de Janeiro navyše každé finále vyhrala v novom svetovom rekorde.

Odporúčame:
Suverénna Vadovičová si vystrieľala štvrtý triumf v Al Aíne

V spomenutej ankete dostala Vadovičová 42 hlasov. Jej konkurentmi boli japonský šprintér na vozíčku Šo Watanabe, na Ukrajine narodená Američanka Oksana Mastersová (beh na lyžiach a biatlon), americká snoubordistka Brenna Huckabyová a rakúska reprezentantka v klasickom lyžovaní Carina Edlingerová.

V januári získal prvenstvo holandský alpský lyžiar Jeroen Kampschreur.



Viac k témam: športová streľba, Veronika Vadovičová
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenka Vadovičová bola vo februári najlepšia hednikepovaná športovkyňa na svete © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.