Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  6,5 °C
Mimoriadne správy

Slovan má na dosah deviaty titul hokejového majstra, môže sa stať extraligovým rekordérom

 Webnoviny  30. apríl 2022  187  
Slovan má na dosah deviaty titul hokejového majstra, môže sa stať extraligovým rekordérom

30.4.2022 (Webnoviny.sk) - Hokejisti Slovana Bratislava zvládli lepšie dôležitý piaty zápas finále extraligy a už sú len jeden krok od zisku titulu.

"Belasí" v piatok na vypredanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zdolali HK Nitra 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa ujali vedenia 3:2 na zápasy. Šiesty finálový duel je na programe v nedeľu pod Zoborom.

Rozhodli počas piatich minút


Bratislavčania po bezgólovej úvodnej tretine udreli na začiatku druhej časti hry, v rozmedzí piatich minút si vypracovali náskok 2:0 presnými zásahmi Andewa Yogana a Adama Lukošíka. O zisku majstrovského mečbalu definitívne rozhodol presilovkový gól Branta Harrisa zo 48. minúty.

"Pre oba tímy to bol veľmi dôležitý zápas vzhľadom na stav série. Rozhodujúce bolo to, že v druhej tretine sa nám podarilo prikloniť duel na našu stranu. Je dôležité, že sme tento súboj zvládli a ideme do Nitry s výhodou," zhodnotil duel v priamom prenose RTVS Ján Lipiansky, asistent trénera "belasých" Andreja Podkonického.

Nitranom sa podarilo prekonať Anthonyho Petersa v bránke Slovana iba raz, Branislav Mezei strelil v závere druhej dvadsaťminútovky kontaktný gól na 1:2. Asistent trénera Dušan Milo však svojich zverencov napriek prehre pochválil.

"Chalanom dnes nemôžem nič vyčítať, bojovali do poslednej minúty. Keby sme my dali prvý gól, trošku by sme sa nadýchli a dostali by sme sa na koňa. Slovan však ožil po dvoch zlepených góloch v druhej tretine. V závere duelu sme boli vylúčení a už nám nezostal čas na zvrat," povedal asistent trénera Antonína Stavjaňu pre RTVS.


Nitra bojuje o svoj druhý titul


Slovan Bratislava bude môcť už v nedeľu získať svoj deviaty majstrovský titul, čím by sa stal novým rekordérom slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Naposledy bol extraligovým šampiónom v sezóne 2011/2012.

HK Nitra sa pokúsi vynútiť si rozhodujúci siedmy finálový súboj a zabojovať o svoj druhý titul. Premiérovo sa tím spod Zobora stal slovenským šampiónom v ročníku 2015/2016.

Viac k témam: Play-off Tipos extraligy, Tipos extraliga
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan má na dosah deviaty titul hokejového majstra, môže sa stať extraligovým rekordérom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.