Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,5 °C
Mimoriadne správy

Slovákov čakajú na Nemeckom pohári tradiční súperi, tréner Ramsay má jediné očakávanie

 Webnoviny   6. november 2019  333  
Slovákov čakajú na Nemeckom pohári tradiční súperi, tréner Ramsay má jediné očakávanie

6.11.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia začne novú sezónu na tradičnom turnaji o Nemecký pohár. V Krefelde si od štvrtka do nedele postupne zmeria sily so Švajčiarmi, olympijským tímom Ruska a domácimi Nemcami. Hlavný tréner Craig Ramsay s asistentmi Jánom Pardavým a Andrejom Podkonickým sa budú spoliehať na 23-členný káder, v ktorom figurujú aj traja debutanti v národnom tíme.

"Mám jediné očakávanie a je rovnaké ako vždy, aby sme podali čo najlepší výkon. Máme v tíme opäť niekoľko nových tvárí alebo menej skúsených hráčov. Musia byť hrdí na to, že si oblečú dres národného tímu a chcem, aby hrali rýchlo a tvrdo. Ak tomu pridajú aj bojovnosť, budem šťastný," povedal 68-ročný kanadský kouč, ktorého čaká na lavičke Slovenska už tretia reprezentačná sezóna.

Traja nováčikovia v slovenskom drese


Najskúsenejším mužom v súčasnom výbere je obranca českej Sparty Praha Marek Ďaloga s 89 štartmi. Nad métu päťdesiatich duelov sa okrem neho dostali ešte bek Plzne Peter Čerešňák (73) a Ďalogov klubový spoluhráč Andrej Kudrna (53).

Nemecký pohár - program


štvrtok 7. novembra: Slovensko - Švajčiarsko (16.15), Nemecko - Rusko olympionici (19.45)
sobota 9. novembra: Nemecko - Švajčiarsko (13.00), Rusko olympionici - Slovensko (16.30)
nedeľa 10. novembra: Švajčiarsko - Rusko olympionici (11.00), Nemecko - Slovensko (14.30)


Ten je s dvanástimi gólmi najlepším strelcom spomedzi nominovaných. Až trojica hráčov zažije na Nemeckom pohári reprezentačnú premiéru na seniorskej úrovni. Prvé striedania v najcennejšom drese čakajú útočníkov Andreja Kollára ml., Jakuba Sukeľa a Petra Šišovského.

"Som rád, že som sa dostal prvýkrát do nominácie. Je to o to krajšie, že v kádri je aj môj brat. Musím sa sústrediť na svoje výkony a pokúsim sa ukázať v čo najlepšom svetle," povedal jeden z nováčikov Jakub Sukeľ, ktorý si môže zahrať po boku svojho dvojčaťa Matúša.

"Jeho už tréneri dobre poznajú. Chodí do reprezentácie častejšie a teraz je rad na mne, aby som zaujal. Mojou silnou stránkou je dobré korčuľovanie. Verím, že ho využijem aj v zápasoch na turnaji," doplnil 23-ročný Lipták.

Zhoršujúca sa tendencia


Výsledky slovenského tímu na Nemeckom pohári majú v ostatných rokoch zhoršujúcu sa tendenciu. Po celkovom triumfe v sezóne 2016/17 prišli pod vedením Ramsayho umiestnenia na druhej, resp. tretej priečke.

Vlani Slováci v konkurencii Nemecka, Švajčiarska a ruského olympijského výberu zvíťazili v jednom z troch vystúpení, keď zdolali domáci tím 2:0. Helvétom podľahli 2:3 a Rusom takisto tesne 1:2.

Rovnakí súperi čakajú hokejistov spod Tatier aj tentoraz. Účinkovanie na turnaji otvoria vo štvrtok o 16.15 h súbojom proti Švajčiarom. Po dni voľna nastúpia v sobotu o 16.30 h proti Rusom a v nedeľu o 14.30 h si zmerajú sily s domácimi reprezentantmi.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár


Brankári: Andrej Košarišťan (HC Košice, 4 štarty/0 gólov), Denis Godla (Rytíři Kladno/ČR, 11/0)

Obrancovia: Martin Bodák (Vítkovice/ČR, 2/0), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR, 89/9), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR, 73/8), Martin Chovan (HC 07 WPC Koliba Detva, 10/1), Patrik Koch (HC Košice, 19/0), Mislav Rosandič (Hradec Králové/ČR, 18/0), Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava, 29/1), Peter Trška, (Vítkovice/ČR, 20/0)

Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 8/3), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd., 8/1), Dávid Gríger (Karlove Vary/ČR, 2/1), Andrej Kollár ml. (HK Nitra, 0/0), Filip Krivošík (HPK Hämmenlinna/Fín., 2/0), Andrej Kudrna (Sparta Praha/ČR, 53/12), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus., 17/4), Mário Lunter (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 13/0), Jakub Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš, 0/0), Matúš Sukeľ (HC Sparta Praha/ČR, 30/7), Peter Šišovský (HC 07 WPC Koliba Detva, 0/0), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava, 18/3), Peter Zuzin (HC 07 WPC Koliba Detva, 10/0)



Viac k témam: Nemecký pohár
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovákov čakajú na Nemeckom pohári tradiční súperi, tréner Ramsay má jediné očakávanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.