Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,9 °C
Mimoriadne správy

Slovák Kovalík dosiahol životný úspech, postúpil cez Čiliča

 Webnoviny   4. január 2017  348  
Slovák Kovalík dosiahol životný úspech, postúpil cez Čiliča

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan nastúpil prvý raz proti členovi elitnej desiatky svetového rebríčka a hneď získal cenný skalp.



CHENNAI 4. januára (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Jozef Kovalík dosiahol jeden z najväčších úspechov vo svojej kariére, ako kvalifikant zdolal za 169 minút 7:6 (5), 5:7, 7:5 v osemfinálovom 2. kole dvojhry jednotku turnaja ATP World Tour 250 v indickom Chennai Marina Čiliča.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan nastúpil prvý raz proti členovi elitnej desiatky svetového rebríčka a hneď získal cenný skalp, čo by ho malo podľa predbežných nezáväzných prepočtov posunúť zo súčasnej 117. pozície do prvej stovky počítačového poradia. Dvadsaťosemročný hrdina newyorských grandslamových US Open 2014 a svetová šestka Čilič je na tomto podujatí šampiónom už zo sezón 2009 a 2010.

Súperi si v otváracom dejstve držali servis, jediné dva brejkbaly si vypracoval Chorvát Čilič, ale nepremenil ich a v tajbrejku nedokázal odvrátiť na príjme v poradí druhý setbal. V druhom sete sa dostal do vedenia 3:0 aj 4:1, Slovák ešte vyrovnal krok, ale potom druhý raz zlyhal na podaní v dvanástom geme. Rozhodujúci set dlho smeroval do tajbrejku, Kovalík však za stavu 5:5 prelomil súperov servis, vzápätí pri vlastnom odvrátil tri brejkbaly a zužitkoval hneď prvý mečbal.

Zverenec Borisa Borgulu v rámci programu NTC Kovalík si vo štvrťfinále zmeria sily s Rusom Daniilom Medvedevom (99.), ktorý v 2. kole vyradil osmičku pavúka Lu Jen-chsuna z Taiwanu. Bude to ich prvý vzájomný zápas na okruhu.

Výsledky stredajších stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Aircel Chennai Open v indickom Chennai (dotácia 505 730 USD, tvrdý povrch Plexi Pave):

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Jozef Kovalík (SR) - Marin Čilič (Chor.-1) 7:6 (5), 5:7, 7:5 za 169 minút
Albert Ramos-Viňolas (Šp.-3) - Steve Darcis (Belg.) 6:2, 6:0
Daniil Medvedev (Rus.) - Lu Jen-chsun (Taiw.-8) 6:4, 6:3


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.