Nedeľa, 5. máj 2024
Zamračené  21 °C
Mimoriadne správy

Slováci zdolali Grékov na Davis Cupe, Molčan zvíťazil aj nad svetovou päťkou (foto)

 Webnoviny  17. september 2023  333  
Slováci zdolali Grékov na Davis Cupe, Molčan zvíťazil aj nad svetovou päťkou (foto)

17.9.2023 (SITA.sk) - Slovenskí tenisoví reprezentanti uspeli v súboj I. svetovej skupiny Davisovho pohára mužských reprezentačných výberov proti domácim Grékom v Aténach pomerom 3:1 na zápasy a získali právo štartu vo februárovom play-off o účasť v skupinovej časti budúcoročného finálového turnaja.

Molčan zvíťazil v oboch dueloch


Slovenská jednotka Alex Molčan zvíťazil v oboch svojich dueloch na historickom Panatenajskom štadióne a dosiahol aj rozhodujúci tretí bod triumfom 7:6 (6), 4:6, 6:3 nad svetovou päťkou Stefanosom Tsitsipasom.

"Som naozaj šťastný, že sme zvíťazili. Vedeli sme, že to bude náročné. Myslím si, že som hral dobre a bol som mentálne silný," povedal Molčan po nedeľňajšom trojhodinovom súboji proti Tsitsipasovi priamo na kurte. Dvadsaťpäťročný Prešovčan v sobotňajšom úvodnom dueli zdolal grécku dvojku Alexandrosa Skorilasa dvakrát 6:1.

Klein potrápil Tsitsipasa


Slovenská dvojka Lukáš Klein v sobotu popoludní potrápil S. Tsitsipasa, v treťom sete však skrečoval duel za stavu 7:6 (3), 6:7 (5), 0:4 zo zdravotných dôvodov. V nedeľu napriek tomu nastúpil vo štvorhre a spolu s Igorom Zelenayom zdolali dvojicu Petros Tsitsipas, Stefanos Tsitsipas 6:3, 6:7 (5), 6:3.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tenis (Davis Cup): Grécko – Slovensko (fotografie)



Vo výbere slovenského kapitána Tibora Tótha boli v Aténach aj Norbert Gombos a Lukáš Pokorný, ktorí do akcie nezasiahli. Kapitán gréckeho družstva Apostolos Tsitsipas mal k dispozícii okrem spomenutej trojice ešte Michaila Pervoralakisa a Aristotelisa Thanosa.



Viac k témam: Davisov pohár
Zdroj: SITA.sk - Slováci zdolali Grékov na Davis Cupe, Molčan zvíťazil aj nad svetovou päťkou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.