Utorok, 7. máj 2024
Polojasno  13,3 °C
Mimoriadne správy

Slováci vyrovnali negatívny rekord, Húska sa poriadne unavil

 Webnoviny  28. december 2016  396  
Slováci vyrovnali negatívny rekord, Húska sa poriadne unavil

Slovenský gólman Adam Húska čelil počas stretnutia 44 pokusom Kanaďanov.



TORONTO 28. decembra (WebNoviny.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov má za sebou úvodnú zaťažkávaciu skúšku na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša v Toronte vstúpili do turnaja súbojom proti domácim rovesníkom a podľahli im hladko 0:5.

Odporúčame:

Video: Slováci na MS podľahli Kanade, shutout Ingrama

Video: Dáni na šampionáte šokovali Fínov, ruský triumf 9:1


Počas celého súboja ťahali Slováci za kratší koniec a súperovho brankára Connora Ingrama ohrozili iba šiestimi strelami. Ide o vyrovnania historického minima v tejto štatistike, keď šesť streleckých pokusov na bránku v minulosti vyslali aj mladí Bielorusi v súboji proti Rusom v decembra 2000. "Je to výsledok toho, že chlapci predo mnou tvrdo pracovali. Ja som to mal ich zásluhou omnoho jednoduchšie. Ak sa to mojim spoluhráčom podarí zopakovať aj v ďalších stretnutiach, bude to super," povedal po súboji brankár Ingram pre TSN a doplnil: "Silnou stránkou nášho mužstva je rýchlosť. Získavame tým výhodu aj šance."

Slovenský gólman Adam Húska čelil počas stretnutia 44 pokusom Kanaďanov. V prvej tretine si udržal čisté konto, no v druhej inkasoval až štyri góly, prvý zo sedemnástej strely v stretnutí na jeho bránku v podaní Jeremyho Lauzona. Neskôr ho prekonali aj Taylor Raddysh, Anthony Cirelli, Thomas Chabot a Michael McLeod. "Na ľade som sa cítil celkom dobre, ale Kanada je veľmi silný súper. V takomto zápase je veľmi náročné zastaviť každú strelu," poznamenal poriadne unavený Húska.

Tím SR "20" čaká už v stredu ďalší súboj na MSJ, keď o 19.30 h (1.30 h SEČ už vo štvrtok ráno) miestneho času preverí ich sily výber USA.





Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.