Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Slováci spoznali program na MS v hokeji 2025, druhý zápas bude proti nováčikovi elitnej kategórie

 Webnoviny  21. august 2024  109  
Slováci spoznali program na MS v hokeji 2025, druhý zápas bude proti nováčikovi elitnej kategórie

21.8.2024 (SITA.sk) - Slovenskí hokejoví reprezentanti spoznali program zápasov na budúcoročnom svetovom šampionáte vo Švédsku a Dánsku. Zverenci kanadského kouča Craiga Ramsaya do turnaja vstúpia hneď v úvodný hrací deň, v piatok 9. mája o 20.20 h si zmerajú sily s domácim výberom "troch koruniek". Všetky zápasy základnej A-skupiny odohrajú Slováci v hlavnom meste Štokholm.

O dva dni neskôr nastúpia Slováci proti nováčikom elitnej kategórie Slovincom, o ďalší deň ich čakajú Rakúšania. V štvrtom súboji na MS absolvujú slovenskí reprezentanti v stredu 14. mája duel proti Francúzom. Záverečné tri stretnutia v skupine odohrajú Slováci proti papierovo náročným protivníkom - v sobotu 17. mája ich čakajú Kanaďania, o deň neskôr Lotyši a napokon v utorok 20. mája Fíni.

„Snažili sme sa zostaviť harmonogram, ktorý pritiahne všetkých fanúšikov, ktorí milujú hokej a navštívia Štokholm a Herning v máji 2025. Je tiež dôležité, že harmonogram vytvára spravodlivosť a dobré príležitosti pre všetky tímy, aby vydali zo seba to najlepšie. Myslíme si, že sa nám to podarilo a sme si úplne istí, že je pred nami úžasný turnaj," poznamenal pre oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) generálny sekretár a generálny riaditeľ podujatia Tony Wiréhn.

V B-skupine, ktorá sa bude hrať v dánskom meste Herning sa predstavia výbery Česka, USA, Nemecka, Švajčiarska, Dánska, Maďarska, Kazachstanu a Nórska. Finálový víkend bude hostiť Štokholm, duel o zlato sa uskutoční v nedeľu 25. mája o 20.20 h.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2025
Zdroj: SITA.sk - Slováci spoznali program na MS v hokeji 2025, druhý zápas bude proti nováčikovi elitnej kategórie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.