Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Slováci na Nemeckom pohári hrali opäť predĺženie, Dánom napokon podľahli

 Webnoviny  12. november 2022  154  
Slováci na Nemeckom pohári hrali opäť predĺženie, Dánom napokon podľahli

12.11.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí hokejoví reprezentanti hrali aj vo svojom druhom zápase Nemeckého pohára 2022 v Krefelde predĺženie a opäť v ňom neuspeli. Zverenci trénera Craiga Ramsaya napriek veľkej streleckej prevahe prehrávali v 24. min už 0:3, no vďaka dvom gólom Viliama Čacha a jednému z hokejky Daniila Fominycha vyrovnali stav a získali druhý bod na turnaji. Slováci prišli o trojzápasovú víťaznú sériu proti Dánom od majstrovstiev sveta v roku 2019, na tohtoročných MS Fínsku ich zdolali 7:1.

V úvode dominovali


Slováci v prvej polovici úvodnej tretiny herne dominovali, ale dánskeho brankára Dichowa neprekonali ani v početnej výhode. Dáni udreli v 12. min z prvej šance, prečíslenie dvoch proti jednému úspešne zakončil Mathias From a poslal Dánsko do vedenia 1:0.

V 16. min Slováci neupratali puk pred brankárom Riečickým a dánsky kapitán Morten Poulsen zblízka zvýšil náskok svojho tímu na 2:0. V 24. min Dáni dobre zakombinovali, Kristian Jensen aj so šťastím trafil puk vo vzduchu a upravil skóre duelu na 3:0.

Zaznamenal svoj prvý gól


Slováci sa dočkali v 30. min, Viliam Čacho usmernil za Dichowa strelu Kocha a zaznamenal svoj prvý reprezentačný gól. V 38. min znížil stav na 2:3 presnou strelou zápästím spoza pravého kruhu Daniil Fominych. Slováci mali veľkú prevahu aj v tretej tretine a v 56. min Čacho svojím druhý gólom poslal duel do predĺženia.

Trvalo len 71 sekúnd, kým skóroval druhýkrát v zápase From, ktorý po samostatnom úniku rozhodol o triumfe Dánska 4:3. Za najlepších hráčov stretnutia vyhlásili Čacha a Poulsena.

Neboli sme agresívni


"Hokej sa hrá na góly. My sme boli v celom zápase lepší, hneď v prvej tretine sme si vytvorili tlak, ale prehrávali sme 0:2 po dvoch chybách. Neboli sme agresívni pred bránkou. Hráčom sme hovorili, aby boli stále aktívni a gól príde. Dostali sme gól na 0:3, ale sme radi, že chalani tomu verili, pokračovali v tlaku a v druhej tretine dvakrát skórovali. Podarilo sa nám aj vyrovnať, ale v predĺžení sme rýchlo opäť inkasovali. Mali sme veľa striel a šancí, no nepodarilo sa nám ich premeniť. Zápas to bol dobrý, ale hrá sa na víťazstvá a my sme prehrali," povedal asistent trénera Andrej Podkonický v priamom prenose RTVS Šport.

Stále máme šancu


"Myslím si, že sme boli lepší, škoda prvej tretiny a zbytočných faulov. Mali sme dobrý pohyb a vyhrávali sme súboje. Mali sme kopec šancí a mrzí nás, že sme nedali viac gólov. Oproti zápasu proti Rakúsku sme zlepšili pohyb, hokej na tejto úrovni aj celkovo je o korčuľovaní. Musíme byť chladnokrvnejší a tvrdší pred bránkou súpera," zhodnotil stretnutie proti Dánom útočník Mário Lunter, ktorý zaznamenal dve asistencie.

Slováci v prvom dueli podľahli Rakúšanom 2:3 po predĺžení, Dáni vo štvrtok utrpeli rovnakú prehru s Nemcami. Domáci výber v sobotu nastúpi proti Rakúsku (17.30 h) a v nedeľu proti Slovensku (14.30 h), ktoré má stále šancu stať sa celkovým víťazom turnaja.


Nemecký pohár 2022 - Krefeld (Nem.):
Slovensko - Dánsko 3:4 po predĺžení (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
Góly: 30. Čacho (Koch, Lunter), 38. Fominych (Grman), 56. Čacho (Lunter, Rosandič) - 12. From (Poulsen), 16. Poulsen (Larsen, Aagaard), 24. Jensen (Weichel, Aagaard), 62. From
Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0 oslabenia: 0:0.
Zostavy:
Slovensko: Riečický - Grman, Rosandič, Bučko, P. Koch, Hain, Beňo, Mudrák, Maier - Fominych, Tamáši, Holešinský - Marcinek, Sukeľ, Hecl - Okuliar, Minárik, A. Sýkora - Faško-Rudáš, Čacho, Lunter
Dánsko: Dichow – M. Jensen, A. Koch, Setkov, Lassen, Weichel, Lyo, Larsen – From, Poulsen, Bjorkstrand – Blichfeld, Wejse, Scheel – Meyer, Frederiksen, Asperup – Aagaard, Nielsen, K. Jensen – Eller



Viac k témam: Nemecký pohár 2022 v Krefelde, Výsledky
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci na Nemeckom pohári hrali opäť predĺženie, Dánom napokon podľahli © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.