Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slováci na ME vo volejbale podľahli Chorvátom, ale stále môžu postúpiť do osemfinále

 Webnoviny   9. september 2021  248  
Slováci na ME vo volejbale podľahli Chorvátom, ale stále môžu postúpiť do osemfinále

9.9.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenská mužská volejbalová reprezentácia na majstrovstvách Európy prehrala v súboji základnej D-skupiny s výberom Chorvátska 1:3 (25, -19, -19, -29) a želaný postup do osemfinále play-off sa jej vzdialil.

Zverenci trénera Mareka Kardoša však v estónskom Tallinne stále majú všetko vo svojich rukách, vo štvrtok popoludní však musia zdolať Nemcov a spoliehať sa na to, že úradujúci olympijskí šampióni Francúzi uhrajú v neskoršom súboji s domácimi Estóncami aspoň dva body.

Slováci z doterajších štyroch vystúpení na kontinentálnom šampionáte získali jeden triumf a pripísali si tri prehry. Francúzi, Nemci aj Chorváti už majú istý prienik do vyraďovacej časti.

Ťahali za kratší koniec


Slovenskí volejbalisti v stredu podvečer v napínavej koncovke získali prvý set, no v ďalších troch ťahali za kratší koniec.

"Mrzí to. Bez kvalitného prvého podania nemôžeme hrať, proti Chorvátom sme ich pokazili neúrekom, aj ľahké servisy. Váha stretnutia nám zrejme príliš zväzovala ruky. V útoku sme hrali dobre, nedodržali sme však niektoré taktické pokyny v obrane. Nemci budú favoriti, no videli sme už, že pri určitej konštelácii sa s nimi dá hrať. Musíme ísť do toho s plným rizikom a byť veľmi disciplinovaní v obrane," zhodnotil kouč Kardoš podľa oficiálneho webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Sklamanie z prehry s Chorvátmi vyjadril slovenský blokár Šimon Krajčovič. "Zápas sme nezvládli a naopak, Chorváti hrali bez tlaku a postup mali prakticky istý. V prvom sete sme síce kazili servis, ale tlačili sme a dokázali sme niečo ubrániť. Od druhého setu nás podaním pritlačil ich univerzál, zatiaľ čo my sme sa do servisu nevedeli trafiť a mali sme to ťažké v obrane. Vo štvrtom sete sme opäť cítili, že nemáme čo stratiť, zdvihli sme sa, ale nestačilo to. Stále ešte žije malá šanca, proti Nemcom však budeme musieť hrať vabank a na hrane možností. Netreba vešať hlavy, treba do toho ísť naplno a zajtrajšok rozhodne," poznamenal.

Rozhodli maličkosti


Podľa nahrávača SR Filipa Palguta v súboji s Chorvátmi rozhodlo, že Slováci si nedokázali poradiť so servisom súperovho univerzála a ubrániť krajných hráčov.

"Robili veľmi veľa bodov aj po negatívnom príjme, čo nás dosť ubíjalo. Chorváti nás odtiahli od siete a nevedeli sme si s tým poradiť. Štvrtý set sa skončil o dva body, rozhodli maličkosti. Proti Nemcom musíme hrať odvážne, aj s rizikom a musí nám to vychádzať. Ak to pôjde, verím, že ich môžeme potrápiť a môže sa dostaviť aj výsledok," myslí si.

Duel Nemecko - Slovensko je v Tallinne na programe vo štvrtok o 16.00 h SELČ, o tri hodiny neskôr nastúpia Francúzi proti Estóncom. Ak v záverečný deň skupinovej časti prehrajú slovenskí aj estónski volejbalisti, do ostravského osemfinále ME postúpia Lotyši. Kontinentálny šampionát okrem Estónska a Česka hostia aj Fínsko a Poľsko.

Viac k témam: majstrovstvá Európy, Majstrovstvá Európy (ME) vo volejbale, slovenskí volejbalisti
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci na ME vo volejbale podľahli Chorvátom, ale stále môžu postúpiť do osemfinále © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.