Piatok, 3. máj 2024
Prevažne slnečno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Slováci Baláž a Linka získali striebro na juniorskom šampionáte v rýchlostnej kanoistike

 Webnoviny  27. júl 2018  233  
Slováci Baláž a Linka získali striebro na juniorskom šampionáte v rýchlostnej kanoistike

PLOVDIV 27. júla (WebNoviny.sk) - Slovenskí reprezentanti Samuel Baláž a Tibor Linka získali striebro na na majstrovstvách sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v bulharskom Plovdive.

V piatkovom popoludňajšom A-finále disciplíny K2 na 1000 m v kategórii do 23 rokov finišovali na druhej priečke s odstupom 2,399 sekundy za zlatým duom Joel McKitterick a Thomas Green z Austrálie. Bronz si vypádlovali Nemci Jakob Ronald Kurschat s Benediktom Bachmannom.

Odporúčame:
Samuel Baláž a Tibor Linka získali zlato na európskom šampionáte

Tri slovenské lode v piatkových finálových jazdách skončili na 5. mieste. Junior Dávid Koczkás finišoval na kilometrovej trati C1 viac ako sekundu za bronzom. Jessica Zatlkajová bola piata medzi juniorkami v K1 na jednom kilometri a Mariana Petrušová tiež piata v rovnakej disciplíne medzi pretekárkami do 23 rokov.

Finálovú jazdu má za sebou už aj kanoistka Lucia Valová, ktorá medzi juniorkami skončila na 500 m deviata. Rovnako deviaty bol aj Adam Botek na kilometrovej trati medzi kanoistami do 23 rokov.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike, Samuel Baláž, Tibor Linka
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci Baláž a Linka získali striebro na juniorskom šampionáte v rýchlostnej kanoistike © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.