Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Slafkovský pridá do zostavy Canadiens veľkosť a talent, predpovedá Ferrari

 Webnoviny   8. august 2022  116  
Slafkovský pridá do zostavy Canadiens veľkosť a talent, predpovedá Ferrari

8.8.2022 (Webnoviny.sk) - Zámorský expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News považuje slovenského hokejového útočníka Juraja Slafkovského za najväčší prísľub do budúcna pre klub Montreal Canadiens zo zámorskej NHL.

Mešár je energický a talentovaný


Spolu s tohtoročnou draftovou jednotkou vyzdvihol aj jeho krajana Filipa Mešára, obaja podľa neho môžu v najbližších sezónach významne posilniť Habs na poste krídelníkov.

"Slafkovský pridá do zostavy Canadiens veľkosť a talent a mal by hneď naskočiť do NHL. Mešár je energický a talentovaný útočník, ktorý pri napádaní súperových obrancov kombinuje výbušnosť a obratnosť. Vďaka šikovným rukám ich dokáže vyviesť z rovnováhy. V budúcnosti by si mohol zahrať po boku Slafkovského v NHL, do útoku Montrealu by pridal trochu dynamiky," zhodnotil Ferrari dve najvyššie voľby kanadskej organizácie na tohtoročnom drafte nováčikov.

Doplnil, že Slafkovský je najväčšou nádejou Montrealu na ľavom krídle a Mešár na pravom.

Slafkovský si dokáže vytvoriť priestor


Expert sa vo svojej analýze zameral na budúci prínos Slafkovského, ktorý sa stal prvou slovenskou draftovou jednotkou v histórii: "Pozícia draftovej jednotky takmer zaručuje okamžitú miestenku v NHL, ak nie ste obranca z univerzity. Slafkovský je dosť robustný na to, aby zvládol hranie v NHL, takže otázne je len to, či dokáže hneď využívať svoj talent a ofenzívne schopnosti. V minulej sezóne sa v Liige postupne zlepšoval, jeho výkony v play-off boli pôsobivé. Práve jeho zlepšenie bol hlavný dôvod, prečo mu v Montreale tak veria a draftovali ho z prvého miesta."

"Slafkovský má fyzické parametre aj schopnosť pokryť si puk, aby sa mohol predrať pred bránku súpera. Dokáže si vytvoriť priestor a od mantinelu sa dostať do stredu klziska ako silový útočník, vie tiež dobre pracovať s pukom a prejsť s ním cez viacerých hráčov na malom priestore. Má tiež pôsobivé schopnosti strelca, dokáže strieľať bez prípravy spoza protihráča. V NHL však môže rýchlo uspieť najmä vďaka svojim prihrávkam. Dokáže sa uvoľniť, rýchlo sa rozhodnúť a poslať nebezpečnú prihrávku. V najbližších sezónach bude mať v Montreale dostatok príležitostí rozvíjať svoju útočnú hru," dodal Ferrari na margo 18-ročného Košičana.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Slafkovský pridá do zostavy Canadiens veľkosť a talent, predpovedá Ferrari © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.