Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

Slafkovský mal podľa experta najväčší hlad po úspechu, neukončil však gólové ani bodové suchoty

 Webnoviny  10. január 2023  142  
Slafkovský mal podľa experta najväčší hlad po úspechu, neukončil však gólové ani bodové suchoty

10.1.2023 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský z tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens mal v pondelkovom zápase proti Seattlu Kraken (0:4) druhý najvyšší čas na ľade v tejto sezóne (14:37 min) a herne pôsobil oveľa lepšie ako v ostatných zápasoch. Aj keď nebodoval v dvanástom dueli za sebou a neskóroval už v osemnástich stretnutiach od 2. decembra 2022, expert Maco D'Amico z portálu Montreal Hockey Now pochválil 18-ročného Košičana za jeho výkon.

Najväčší hlad po úspechu


Zo všetkých útočníkov Montrealu mal Slafkovský najväčší hlad po úspechu. Lietal po klzisku s veľkým odhodlaním a pýtal si prihrávky od spoluhráčov, aby mohol tvoriť hru a strieľať na bránku. Ukázal chcenie, na ktoré sme u neho čakali takmer mesiac, keďže sa trápil v závere minulého aj v úvode tohto roka. Na ľade ho bolo vidieť a znova by sa mu mohlo začať dariť. Veľmi túžil po tom, aby pozitívne ovplyvnil výsledok zápasu," napísal D'Amico k úradujúcej jednotke draftu nováčikov do NHL.

Jones gól vychytal


Slafkovský mal v prvej tretine veľkú príležitosť streliť prvý gól Montrealu v zápase, ale brankár Martin Jones ho vychytal. Zlepšený herný prejav a aktivitu mladého Slováka dokumentujú aj jeho štatistiky, zaznamenal mínusový bod, dve strely, dva bodyčeky, dva bloky a jedno prehrané vhadzovanie.

V predošlých troch dueloch pritom nevystrelil na súperovho gólmana ani raz. Stále čaká na svoj prvý kanadský bod od 14. decembra, celkovo v 36 dueloch sezóny nazbieral 10 bodov (4+6).

Montreal patrí k najslabším


Tím Montreal Canadiens v pondelok potvrdil, že v aktuálnom ročníku NHL patrí k najslabším v súťaži. Po ôsmej prehre v ostatných deviatich zápasoch je na predposlednom 15. mieste v tabuľke Východnej konferencie a poslednom ôsmom v Atlantickej divízii, v 41 dueloch zaznamenal 16 triumfov a 25 prehier.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Slafkovský mal podľa experta najväčší hlad po úspechu, neukončil však gólové ani bodové suchoty © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.