Piatok, 26. apríl 2024
Prevažne slnečno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Slafkovský a Mirgorodský postúpili na ME do finále, Martikánovi vôbec nevyšlo semifinále

 Webnoviny   3. jún 2018  288  
Slafkovský a Mirgorodský postúpili na ME do finále, Martikánovi vôbec nevyšlo semifinále

PRAHA 3. júna (WebNoviny.sk) - Slovenskí kanoisti Alexander Slafkovský a Marko Mirgorodský postúpili do finále v disciplíne C1 na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v Prahe. Tridsaťpäťročný Slafkovský bol v semifinále tretí, menej skúsený Mirgorodský skončil hneď za ním.

"Jazda bola celkom dobrá, až ma to trochu prekvapilo. V závere mi však chýbali trochu sily, rovnako ako v kvalifikácii. Verím, že vo finále ma atmosféra posunie a budem vládať až do cieľa,“ zhodnotil semifinále Marko Mirgorodský. Do finále postúpil aj obhajca titulu Alexander Slafkovský. "Vedel som, že musím ísť dobrú jazdu bez risku a na istotu. Hneď na štvorke prišiel jemný dotyk a vedel som, že už nemôže prísť chyba. V polovici trate som počul komentátora, že mám ešte náskok napriek dotyku. Vedel som, že jazda je dobrá a už len to udržať do cieľa. Finále je to najpodstatnejšie,“ poznamenal.

Odporúčame:
Slovensko na majstrovstvách Európy v Prahe bez medaily, Škáchová štvrtá a Grigar sa trápil

Do finále sa neprebojoval veterán Michal Martikán, ktorému semifinále vôbec nevyšlo a skončil na poslednom 20. mieste. "Už dávno som takto preteky nepokazil. Veľmi ma to mrzí. Musím sa teraz koncentrovať na hliadky a držať palce chalanom, ktorý majú na to, aby získali medaily. Po dotyku na protivodnej bránke číslo sedem som sa to snažil zbytočne urýchliť, z toho vyplynuli chyby až také veľké, že s tým sa postúpiť určite nedá,“ sypal si popol na hlavu Michal Martikán. Finále kanoistov je na programe od 13.38 h.

Kajakárka Eliška Mintálová sa nepredstaví vo finále medzi kajakárkami. V nedeľňajšom predpoludňajšom semifinále obsadila 19-ročná reprezentantka posledné 20. miesto. "Na jazdu som sa veľmi tešila, keďže to bolo moje prvé semifinále na seniorskej vrcholnej akcii. Päťdesiatka isto bola, pretože som si nedostatočne zašla pred bránku a chcela tam dať len 'hlavičku', no nevyšlo mi to. Ani to ma však nezlomilo, chcela som až do cieľa ísť naplno. Pokúšala som sa dodržiavať pokyny trénera. Získala som aspoň nové skúsenosti a užila som si to," povedala po semifinále Eliška Mintálová. Finále s desiatkou najlepších je na programe od 13.05 h.

Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome



  • Praha (ČR) - nedeľa:


K1Ž - semifinále (prvých 10 do finále): 1. Corinna Kuhnleová (Rak.) 103,56 s (2), 2. Kateřina Kudějová (ČR) 105,82 (0), 3. Ricarda Funková (Nem.) 106,70 (2), ... 20. Eliška Mintálová (SR) 162,82 (54) - nepostúpila do finále

C1 - semifinále (prvých 10 do finále): 1. David Florence (V. Brit.) 98,14 (0), 2. Tomáš Rak (ČR) 98,15 (0), 3. Alexander Slafkovský 98,39 (2), 4. Marko Mirgorodský 98,86 (0) - postúpili do finále, .. 20. Michal Martikán (všetci SR) 110,93 (4) - nepostúpil do finále



Viac k témam: Alexander Slafkovský, Eliška Mintálová, Marko Mirgorodský, Michal Martikán, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk - Slafkovský a Mirgorodský postúpili na ME do finále, Martikánovi vôbec nevyšlo semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.