Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Skvelý Volko vylepšil v Ostrave slovenský rekord na 60 metrov pod holým nebom

 Webnoviny   6. jún 2020  277  
Skvelý Volko vylepšil v Ostrave slovenský rekord na 60 metrov pod holým nebom

6.6.2020 (Webnoviny.sk) - Elitný slovenský šprintér Ján Volko sa vo svojom premiérovom súťažnom štarte po viacmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu postaral o nový slovenský rekord na 60 m pod holým nebom.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan na pretekoch v Ostrave zlepšil vlastné národné maximum o 9 stotín sekundy, rekord z júla 2017 v Chebe mal hodnotu 6,78 s a nový je 6,69 s. Informáciu priniesol facebook Slovenského atletického zväzu.

Zverenec trénerského tandemu Naďa Bendová, Róbert Kresťanko piatkovú šesťdesiatku v Ostrave vyhral pred ďalším Slovákom Tomášom Košíkom, ktorý za ním zaostal o 42 stotín sekundy.

Národný halový rekord na 60 m má hodnotu 6,55 s, jeho držiteľom je tiež Ján Volko. "Môj prvý beh v letnej sezóne bol technicky celkom dobrý, osobne som s ním spokojný. Ani výkon 6,69 na toto obdobie nie je zlý,“ povedal Ján Volko pre RTVS.

Na rovnakom podujatí Volko štartoval aj na menej bežnej vzdialenosti - 150 m. Tam vyrovnal svoje národné maximum výkonom 15,33 s triumfoval s náskokom 1,01 s pred domácim Martinom Tučekom.

Viac k témam: slovenský rekord
Zdroj: Webnoviny.sk - Skvelý Volko vylepšil v Ostrave slovenský rekord na 60 metrov pod holým nebom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.