Pondelok, 17. jún 2024
Slnečno  21 °C
Mimoriadne správy

Skvelý Kubačka vyhral obrovský slalom Svetového pohára vo Veysonnaze, Haraus získal druhé miesto

 Webnoviny   9. február 2019  214  
Skvelý Kubačka vyhral obrovský slalom Svetového pohára vo Veysonnaze, Haraus získal druhé miesto

VEYSONNAZ 9. februára (WebNoviny.sk) - Stupeň víťazov Svetového pohára v alpskom lyžovaní zdravotne znevýhodnených vo švajčiarskom Veysonnaze obsadil v sobotňajšom obrovskom slalome slovenský paralympionik Marek Kubačka s navádzačkou Máriou Zaťovičovou.

Na druhé miesto sa prebojoval ďalší Slovák a piatkový víťaz obrovského slalomu Miroslav Haraus s navádzačom Marošom Hudíkom. Víťaznému Kubačkovi v cieli namerali čas 1:57,89 min, druhý Haraus zaostal iba o 1,62 s.

"Som vďačný za striebro a som rád, že sa nám podarilo pripísať ďalšie body zo svetového pohára. Preteky boli vyrovnané, s Marekom sme bojovali obaja, skončili sme na stupni víťazov, a to je skvelé. Je pred nami ešte dosť štartov, takže dúfam, že sa udržíme v kondícii v akej sme teraz,“ povedal po pretekoch Miroslav Haraus, ktorý pridal strieborný úspech k predošlým štyrom zlatým medailám.

Svetový pohár zdravotne znevýhodnených lyžiarov


Veysonnaz, Švajčiarsko, sobota:

Zrakovo znevýhodnení - obrovský slalom: 1. Marek Kubačka (nav. Mária Zaťovičová, SR) 1:57,89 min, 2. Miroslav Haraus (nav. Maroš Hudík, SR) +1.62 s



Viac k témam: Svetový pohár zdravotne znevýhodnených lyžiarov
Zdroj: Webnoviny.sk - Skvelý Kubačka vyhral obrovský slalom Svetového pohára vo Veysonnaze, Haraus získal druhé miesto © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.