Utorok, 21. máj 2024
Mimoriadne správy

Skvelý Kližan postúpil v Barcelone do štvrťfinále a možno vyzve Nadala

 Webnoviny  26. apríl 2018  255  
Skvelý Kližan postúpil v Barcelone do štvrťfinále a možno vyzve Nadala

BARCELONA 26. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 v španielskej Barcelone.

Úspešný kvalifikant Kližan vo štvrtkovom súboji osemfinálového 3. kola nedal šancu španielskemu veteránovi a zároveň turnajovej dvanástke, 36-ročnému Felicianovi Lópezovi a za 78 minút ho zdolal 6:1, 6:4.

Odporúčame:
Fantastický Kližan sa v Barcelone postaral o senzáciu, zdolal bývalú svetovú jednotku Djokoviča

Dvadsaťosemročný Slovák, ktorý bol v roku 2015 semifinalistom v Barcelone, bude v piatkovom štvrťfinále čeliť víťazovi španielskeho súboja Rafael Nadal (1.) - Guillermo García-López.

Kližan natiahol šnúru víťazstiev na barcelonskej antuke na päť. Popri dvoch kvalifikačných dueloch bol už trikrát úspešný aj v hlavnej súťaži, kde postupne vyradil Argentínčana Federica Delbonisa, senzačne bývalú svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča a aktuálne aj Lópeza.

López bude šéfom turnaja v Madride


Kližan proti rovnako ľavorukému Lópezovi, 30. v systéme (bol však aj na 12. priečke) dosiahol revanš za februárovú prehru 3:6, 6:7 (4) z holandského Rotterdamu, kde sa hralo na tvrdom podklade v hale, čiže v úplne iných podmienkach.

Odporúčame:
Kližan vyhral trojsetovú bitku v Barcelone, v ďalšom kole ho čaká Djokovič

López sa momentálne už zaúča na budúce pôsobenie vo funkcii šéfa ešte významnejšieho májového antukového turnaja mužov aj žien v Madride.

Zverenec daviscupového kapitána Dominika Hrbatého sa dostal medzi osmičku najlepších singlistov na podujatí hlavného okruhu ATP takmer presne po roku. Vlani v máji si zahral štvrťfinále na antuke v Mníchove, kde ho vyradil Kórejčan Čchung Hje-on.

Kližan premenil druhý mečbal


Víťaz dvoch turnajov so štatútom ATP World Tour 500 Kližan (Rotterdam a Hamburg 2016) vo štvrtok v Barcelone nemal s Lópezom zľutovanie. V prvom sete povolil renomovanejšiemu súperovi jediný gem na priebežných 1:1. Odvtedy potiahol šnúru siedmich víťazných hier až do stavu 2:0 v druhom sete.

Mierny problém mal len s ukončením úvodného setu. Za stavu 5:1 Kližan pri svojom podaní potreboval tri setbaly a raz musel odvracať brejkbal súpera. V druhom sete Kližan opäť ušiel Lópezovi na 4:1. Potom sa cez jeden Španielov brejkbal posunul na 5:1, ale koniec to ešte nebol.

López pozbieral sily a aj vďaka prvýkrát prelomenému podaniu súpera znížil na 4:5. Ambiciózny Slovák pri ďalšom svojom servise už nezaváhal, premenil druhý mečbal, hoci Španiel predtým mal na rakete dva brejkové príležitosti,.

Barcelona - dvojhra - 3. kolo (osemfinále)


Martin Kližan (SR) - Feliciano López (Šp.-12) 6:1, 6:4 za 78 minút



Viac k témam: ATP World Tour 500, Feliciano López, Martin Kližan, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Skvelý Kližan postúpil v Barcelone do štvrťfinále a možno vyzve Nadala © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.