Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Skvelá Mariana Petrušová sa po bronze teší aj zo zlata, je majsterkou Európy

 Webnoviny  13. júl 2019  287  
Skvelá Mariana Petrušová sa po bronze teší aj zo zlata, je majsterkou Európy

13.7.2019 (Webnoviny.sk) - Slovensko sa v sobotu predpoludním dočkalo zlatej medaily na majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v českých Račiciach. V pretekoch žien do 23 rokov ju v disciplíne K1 na 1000 m vybojovala Mariana Petrušová.

Stále len 19-ročná kajakárka finišovala v čase 3:58,463 min a o 1,285 s rýchlejšie ako strieborná reprezentantka Švédska Anna Zagorská. Bronz si vybojovala Nemka Carola Schmidtová (+1,745).

Pre rodáčku z Komárna Petrušovú je to druhá "veľká" medaila v krátkom časovom slede, pred 16 dňami bola bronzová v pretekoch na 5000 m na Európskych hrách v bieloruskom Minsku.

V A-finále sa v sobotu predpoludním dosiaľ zo Slovákov predstavila aj juniorka Katarína Pecsuková. Skončila šiesta v K1 na 1000 m, zvíťazila Maďarka Zsóka Csikósová.

Viac k témam: majstrovstvá Európy v rýchlostnej kanoistike
Zdroj: Webnoviny.sk - Skvelá Mariana Petrušová sa po bronze teší aj zo zlata, je majsterkou Európy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.