Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila

 Webnoviny   5. október 2019  310  
Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila

5.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenská reprezentantka Stanislava Škvarková (Lajčáková) obsadila v úvodnom rozbehu na 100 m prekážok na 17. svetovom šampionáte v atletike v katarskej Dauhe 6. miesto časom 13,44 sekundy, ktorým - Francúzka Ndamová preteky nedokončila - dosiahla o jedno miestečko lepšie umiestenie ako naznačovali papierové predpoklady.

Slovenská jednotka v tejto disciplíne solídne odštartovala (reakcia 0,177 s), po šiestu-siedmu prekážku sa držala dobre, no v závere už na najlepšie nestačila. V jubilejnom 20. tohtoročnom behu na 100 m prekážok dosiahla svoj ôsmy najlepší čas.

Do semifinále postúpili priamo prvé štyri prekážkarky, ďalej išli ešte aj štyri s najlepšími časmi. Škvarková takto živila nádej na postup s časom do III. rozbehu, po ktorom sa definitívne rozhodlo, že šampionát sa pre ňu skončil.

Celkovo štartovalo 38 prekážkarok, Škvarková z nich mala na konte 35. najlepšie sezónne a 36. najlepšie osobné maximum.

Pre 23-ročnú zverenku Michala Škvarku v banskobystrickej Dukle to bola premiéra na MS, na ktoré sa dostala až po dodatočnom pozvaní od IAAF.

Viac k témam: MS v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk - Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.