Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Skúsený Pavel Daciuk opúšťa SKA Petrohrad, zamieriť by mal do rodného mesta

 Webnoviny   1. máj 2019  244  
Skúsený Pavel Daciuk opúšťa SKA Petrohrad, zamieriť by mal do rodného mesta

BRATISLAVA 1. mája (WebNoviny.sk) - Skúsený ruský hokejový útočník Pavel Daciuk po troch sezónach opúšťa klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad, s ktorým v ročníku 2016/2017 získal Gagarinov pohár.

Skúsený 40-ročný center sa vrátil do Ruska v lete 2016 po dlhom pôsobení v zámorskej NHL vo farbách klubu Detroit Red Wings. Člen Triple Gold Clubu (zlato z MS a ZOH, Stanleyho pohár) by mal v kariére pokračovať v rodnom Jekaterinburgu.

Pavel Daciuk v KHL odohral doteraz 166 zápasov základnej časti s bilanciou 43 gólov a 104 asistencií, v play-off pridal 34 štartov (8+14).

V minulosti v NHL za "červené krídla" absolvoval 953 stretnutí dlhodobej časti (314+604) a 157 súbojov v bojoch o Stanleyho pohár, ktorý získal dvakrát. Olympijské zlato získal pred rokom v Pjongčangu, najcennejší kov z MS v Helsinkách 2012.

Viac k témam: KHL Kontinentálna hokejová liga, SKA Petrohrad
Zdroj: Webnoviny.sk - Skúsený Pavel Daciuk opúšťa SKA Petrohrad, zamieriť by mal do rodného mesta © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.