Streda, 22. máj 2024
Mimoriadne správy

Simona Halepová bude druhýkrát za sebou koncoročnou svetovou jednotkou

 Webnoviny  16. október 2018  337  
Simona Halepová bude druhýkrát za sebou koncoročnou svetovou jednotkou

ST. PETERSBURG 16. októbra (WebNoviny.sk) - Post koncoročnej svetovej ženskej tenisovej jednotky v roku 2018 bude patriť Simone Halepovej. Rumunská tenistka zopakovala vlaňajšok, keď jej tiež v záverečnom renkingu patrila líderská pozícia.

Víťazka Roland Garros 2018 Halepová je trinástou hráčkou od zavedenia počítačového poradia WTA v roku 1975, ktorej sa poradilo byť na čele rebríčka dva roky za sebou.

"Ukončiť sezónu ako svetová jednotka bola pre rokom pre mňa veľká pocta. To, že som to v roku 2018 dokázala druhýkrát, vnímam ako niečo špeciálne, obzvlášť, keď sa mi podarilo vyhrať môj prvý grandslamový titul. Som hrdá na to, že moje meno sa ocitlo v spoločnosti tenisových legiend, ktorým na konci roka patrila líderská pozícia v rebríčku," citoval web WTA Halepovú, ktorá sa 9. októbra 2017 stala v poradí 25. ženskou svetovou jednotkou.

Na konci roka 2018 bude mať na konte dovedna 53 týždňov na vedúcej priečke. Z aktívnych hráčok je v tomto štatistickom ukazovateli štvrtá, celkovo desiata.

 

Viac k témam: rebríček WTA, Simona Halepová, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Simona Halepová bude druhýkrát za sebou koncoročnou svetovou jednotkou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.