Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  7,5 °C
Mimoriadne správy

Shiffrinová potrebuje rýchly reset, na olympiáde senzačne neprešla do 2. kola obrovského slalomu

 Webnoviny   7. február 2022  132  
Shiffrinová potrebuje rýchly reset, na olympiáde senzačne neprešla do 2. kola obrovského slalomu

7.2.2022 (Webnoviny.sk) - Americká lyžiarska superhviezda Mikaela Shiffrinová senzačne neprešla na zimnej olympiáde v Pekingu do druhého kola obrovského slalomu.

Obhajkyňa zlata na trati Ľadová rieka urobila chybu v siedmej bránke a nedokončila už prvé kolo pretekov.

Shiffrinová má zo ZOH tri medaily vrátane dvoch zlatých, je šesťnásobnou majsterkou sveta a vo Svetovom pohári vyhrala úctyhodných 73 pretekov.

Zlyhanie v Kronplatzi


Aktuálne však musela na zjazdovke v Jen-čchingu stráviť jednu z najväčších prehier v úžasnej kariére. "Bude ťažké sa z toho dostať, vlastne so žiadnou prehrou som sa nikdy nezmierila," skonštatovala 26-ročná Američanka.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu


Preteky obrovského slalomu nedokončila predtým naposledy v roku 2018 v talianskom Kronplatzi. Trojnásobná majsterka sveta v slalome spomínala aj na to, ako jej vtedajšie zlyhanie v Kronplatzi zlomilo srdce a to nesúťažila ani na olympiáde.

"To je to, čo ma drží pri tom, aby som ďalej pracovala. Občas sa takáto chyba stane a nanešťastie sa to stalo aj dnes,“ podotkla Shiffrinová, ktorá neprišla ani po bránku s prvým medzičasom.

Rýchly reset


Preteky v obrovskom slalome žien boli v programe ženského zjazdového lyžovania na ZOH 2022 ako prvé.

V Pekingu má Shiffrinová v úmysle zúčastniť sa na všetkých piatich individuálnych súťažiach a pôvodne chcela útočiť na päť medailí. Už v stredu 9. 2. ju čaká slalom, v ktorom získala zlatú medailu už v roku 2014 na ZOH v Soči ako osemnásťročná.

Spoločne s Petrou Vlhovou budú patriť medzi najväčšie favoritky na zisk zlatej medaily. "Snažím sa neustále zlepšovať a zdokonaľovať, aby som nerobila chyby a nevypadávala. Žiaľ, teraz som sa tomu nevyhla a som veľmi smutná. Potrebujem rýchly reset a koncentráciu na ďalšie preteky," dodala Shiffrinová.

Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk - Shiffrinová potrebuje rýchly reset, na olympiáde senzačne neprešla do 2. kola obrovského slalomu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.