Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  15,1 °C
Mimoriadne správy

Semifinálové kvarteto Roland Garros doplní Halepová, Kerberová doplatila na nevynútené chyby

 Webnoviny   6. jún 2018  210  
Semifinálové kvarteto Roland Garros doplní Halepová, Kerberová doplatila na nevynútené chyby

PARÍŽ 6. júna (WebNoviny.sk) - Rumunka Simona Halepová skompletizovala kvarteto semifinalistiek dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Uchovala si šancu na post svetovej jednotky


Svetová jednotka Halepová si vo štvrťfinále poradila s nasadenou dvanástkou Nemkou Angelique Kerberovou za 134 minút 6:7 (2), 6:3, 6:2. Dvadsaťšesťročná Rumunka premenila prvý mečbal pri podaní súperky a po tretí raz si zahrá v Paríži v najlepšej štvorke. Vlani aj v roku 2014 bola dokonca vo finále. Desiaty vzájomný duel oboch hráčok priniesol šieste víťazstvo Halepovej, ktorá si v uchovala šancu na udržanie postu svetovej jednotky.

Súperkou Halepovej vo štvrtkovom semifinále bude Španielka Garibne Muguruzová-Blancová (3.). Víťazka tohto súboja sa bude tešiť z líderskej pozície v renkingu WTA po Roland Garros. Druhá semifinálová dvojica je už od utorka výlučne americká. Tvoria ju Sloane Stephensová (10.) a Madison Keysová (13.).

Veľký počet chýb


Tridsaťročná Nemka Kerberová si účasťou vo štvrťfinále vyrovnala parížske maximum z roku 2012. Kerberová je bývalá svetová jednotka a šampiónka Australian Open a US Open z roku 2016, ale aktuálne proti Halepovej doplatila na veľký počet nevynútených chýb (53) a slabé premieňanie brejkbalov (4 z 12).

Kerberová v prvom sete viedla 4:0, dvakrát podávala na víťazstvo, ale vyrovnané dejstvo s množstvom tvrdých výmen od základnej čiary musel rozhodnúť až tajbrejk. V ňom si Kerberová utvorila náskok 6:2 a premenila hneď prvý setbal, keď jej súperka zahrala bekhend do siete.

V druhom sete bola od začiatku lepšia Halepová, ktorá si vybudovala výhodu jedného brejku. Za stavu 3:5 Kerberová sama dvojchybou premenila súperke setbal na 3:6. V treťom sete sa Halepová prezentovala presnejšími údermi a koncentrovanejším výkonom, kým na strane Kerberovej len pribúdali nevynútené chyby. Rumunka ušla Nemke na 2:0 aj 4:1 a od stavu 4:2 jej už nepovolila ani gem.

Roland Garros - dvojhra žien - štvrťfinále


Simona Halepová (Rum.-1) - Angelique Kerberová (Nem.-12) 6:7 (2), 6:3, 6:2 za 134 minút



Viac k témam: Angelique Kerberová, Roland Garros, Simona Halepová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Semifinálové kvarteto Roland Garros doplní Halepová, Kerberová doplatila na nevynútené chyby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.