Štvrtok, 2. máj 2024
Väčšinou jasno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Šéf Ferrari očakáva od Mercedesu poriadne balíky vylepšení, chce byť však konkurencieschopný

 Webnoviny   5. marec 2022  216  
Šéf Ferrari očakáva od Mercedesu poriadne balíky vylepšení, chce byť však konkurencieschopný

5.3.2022 (Webnoviny.sk) - Tradičná talianska stajňa formuly jeden Scuderia Ferrari si minulý týždeň na testoch v Barcelone vydobyla titul čierneho koňa nadchádzajúcej sezóny. Sedemnásobný šampión Brit Lewis Hamilton jazdiaci v Mercedese ich označil za tím, ktorý je vývojovo niekoľko mesiacov vpredu.

Mercedes má mať značnú výhodu


Šéf Ferrari Mattia Binotto tieto tvrdenia dementoval. Podľa Binotta budú mať v Bahrajne na druhých predsezónnych testoch náskok "strieborné šípy".

Rodák zo Švajčiarskeho Lausanne Binotto odmieta tvrdenia Mercedesu o pasovaní Ferrari do roly favoritov v novej sezóne. Naopak, rýchlo obrátil pozornosť na nemeckú stajňu, keď naznačil, že práve Mercedes bude mať značnú výhodu. "Očakávam, že v čase, keď budeme v Bahrajne, budú oni pred nami o dva alebo tri mesiace," vyhlásil šéf Ferrari.

V Maranelle mali po testoch v Barcelone hneď niekoľko dôvodov na úsmev. Ich pohonná jednotka patrila medzi najspoľahlivejšie a najvýkonnejšie.

Auto ukazovalo progres


Auto po aerodynamickej stránke ukazovalo progres v porovnaní s minulými sezónami. "Nazbierali sme veľa dát a auto fungovalo. Počul som nejaké klebety o tom, že konkurencia prinesie do Bahrajnu poriadne balíky vylepšení, nuž nechajme sa prekvapiť," skonštatoval Binotto, pre ktorého to bude už štvrtá sezóna v pozícii šéfa tímu.

Vlani na konci sezóny strácala talianska stajňa na najlepšie tímy (Red Bull a Mercedes) minimálne sekundu na kolo. "Veríme, že pre nás bude dobré, ak sa v roku 2022 vrátime k tomu, aby sme boli opäť konkurencieschopní. Máme túžbu vyhrávať. V tejto chvíli je ešte veľmi skoro, aby sme to mohli reálne posúdiť," zakončil Binotto. Druhé predsezónne testy sa začínajú 10.marca v Bahrajne a o týždeň na to odštartuje nová sezóna efjednotky, častokrát označovaná ako "nová éra".

Viac k témam: F1 Formula 1
Zdroj: Webnoviny.sk - Šéf Ferrari očakáva od Mercedesu poriadne balíky vylepšení, chce byť však konkurencieschopný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.