Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Schmiedlová nepustila Hibinovej ani set, v Taškente si zahrá o postup do semifinále

 Webnoviny  26. september 2018  271  
Schmiedlová nepustila Hibinovej ani set, v Taškente si zahrá o postup do semifinále

TAŠKENT 26. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako šiesta postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Tashkent Open v uzbeckom Taškente (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch).

V stredajšom stretnutí 2. kola zvíťazila za 114 minút 7:6 (5), 6:4 nad Japonkou Nao Hibinovou. V súboji o postup do semifinále sa Schmiedlová stretne s nenasadenou Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou.

Odporúčame:
Schmiedlová v Taškente deklasovala Radanovičovú, na cestu domov jej pribalila „kanára“

Dvadsaťštyriročná Schmiedlová (80. v rebríčku WTA) a o rok mladšia Hibinová (128.) odohrali prvé vzájomné stretnutie. V úvodnom sete stredajšieho stretnutia viedla Japonka 3:1 a 5:3. Slovenska vyrovnala na 5:5 a set dospel až do tajbrejku.

Schmiedlová v ňom premenila hneď prvý setbal a ujala sa vedenia 1:0 na sety. V druhom dejstve sa dostala Slovenka do vedenia 4:2. Následne za stavu 5:4 premenila Schmiedlová prvý mečbal a tešila sa z postupu medzi najlepšiu osmičku.

Taškent - dvojhra - 1. kolo


Karolína Schmiedlová (SR-6) - Nao Hibinová (Jap.) 7:6 (5), 6:4 za 114 minút



Viac k témam: Karolína Schmiedlová, Nao Hibinová, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Schmiedlová nepustila Hibinovej ani set, v Taškente si zahrá o postup do semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.