Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Saganovi v 5. etape Tour de France 2022 „ustrelilo“ bicykel. Na to, ako spadol, sa cíti celkom v pohode (video)

 Webnoviny   7. júl 2022  162  
Saganovi v 5. etape Tour de France 2022 „ustrelilo“ bicykel. Na to, ako spadol, sa cíti celkom v pohode (video)

7.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan v stredajšej piatej etape 109. ročníka pretekov Tour de France nebojoval o víťazstvo, kvôli pádu prišiel do cieľa na 147. mieste so stratou viac ako 12 minút na víťazného Austrálčana Simona Clarka z tímu Israel-Premier Tech.

Trojnásobný majster sveta spadol v zákrute tesne pred jedným z jedenástich úsekov s dlažobnými kockami, ktoré boli súčasťou etapy dlhej 157 km s cieľom v Arenbergskom lese. Utrpel menšie poranenia, ale v pretekoch bude pokračovať.

Sagan si po páde zanadával


"Na to, ako som spadol, tak sa cítim celkom v pohode. Mám trocha oškretý bok na zadku. Neviem, či bolo niečo na ceste, ale 'ustrelilo' mi bicykel. Potom ma začala bolieť noha, možno som si v nejako udrel nerv. Potom ma ostatní utrhli a povedal som si, že kašlem na to," povedal Sagan po etape pre RTVS.

Viac o téme: Tour de France 2022



Športový riaditeľ jeho tímu TotalEnergies Ján Valach prezradil, že si po páde zanadával: "V prvom momente by ste to asi nechceli počuť. Potom už ale Peter vzal veci ako sú. Dnes (7. júla pozn. redakcie) bol pripravený, aby zvíťazil, ale mali sme dvojitý plán."
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.