Piatok, 29. marec 2024
Zamračené  13,5 °C
Mimoriadne správy

Saganov tím si udržal Schachmanna ešte na štyri roky, zmluvy predĺžili aj ďalší jazdci

 Webnoviny  29. júl 2020  267  
Saganov tím si udržal Schachmanna ešte na štyri roky, zmluvy predĺžili aj ďalší jazdci

29.7.2020 (Webnoviny.sk) - Nemecký cyklistický tím Bora-Hansgrohe sa dohodol na predĺžení zmluvy s Maximilianom Schachmannom. Jeden z kľúčových pretekárov zoskupenia okolo Petra Sagana zostane v ambicióznom tíme do konca sezóny 2024.

Bora-Hansgrohe na svojich sociálnych sieťach rovnako oznámila predĺženie kontraktov o dva roky s Lukasom Pöstlbergerom a Cesarem Benedettim.

Súčasť tímu od vlaňajška


"Cítim sa v Bore ako doma a najmä mám pocit, že pretekársky napredujem," uviedol Schachmann vo vyhlásení aj na špecializovanom webe Cyclingnews.

"Teším sa na ďalšie sezóny v tíme Bora-Hansgrohe. Som všestranný jazdec a najbližšie roky napovedia, v čom môžem byť pre tím najviac potrebný," dodal Schachmann.

Nemecký šampión je súčasťou Bora-Hansgrohe od roku 2019, v dosiaľ prerušenej sezóne 2020 stihol skončiť druhý na pretekoch Okolo Algarve a najmä dosiahol celkový triumf na posledných marcových pretekoch pred koronapauzou Paríž-Nice.

Pretekár na dlhodobú zmluvu


Najbližšie sa 26-ročný cyklista predstaví v sobotu po boku Petra Sagana na toskánskej klasike Strade Bianche a tiež sa očakáva, že bude súčasťou pelotónu na pretekoch Okolo Poľska ako aj na monumentálnej klasike Okolo Lombardska.

Ešte predtým by sa mal na Tour de France snažiť o podporu pre krajana Emanuela Buchmanna, ktorého cieľom bude vyskočiť do prvej trojky celkového poradia.

"Vždy som tvrdil, že Max je pretekár na dlhodobú zmluvu. Je to všestranný jazdec a triumfom na Paríž-Nice ukázal, že sa môže vyprofilovať aj ako kvalitný líder pre etapové preteky," povedal šéf Bora-Hansgrohe Ralph Denk na adresu Schachmanna.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe
Zdroj: Webnoviny.sk - Saganov tím si udržal Schachmanna ešte na štyri roky, zmluvy predĺžili aj ďalší jazdci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.