Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  14,6 °C
Mimoriadne správy

Sagan sa derie dopredu, máva rukami a profituje z roboty iných, zaznelo od špičkového cyklistu

 Webnoviny   6. apríl 2018  273  
Sagan sa derie dopredu, máva rukami a profituje z roboty iných, zaznelo od špičkového cyklistu

BRUSEL 6. apríla (WebNoviny.sk) - Peter Sagan by mal pri svojom štýle jazdenia radšej držať jazyk za zubami a nesťažovať sa na nedostatok spolupráce v cyklistickom pelotóne. Takýto drsný odkaz trojnásobnému a tiež úradujúcemu majstrovi sveta poslal renomovaný Belgičan Tom Boonen, ktorý sa len vlani na jar rozlúčil s profikariérou na ceste.

Saganovi chýba spolupráca


Sagan si myslí, že v pelotóne momentálne neexistuje účinná spolupráca na rozbitie silného bloku pretekárov tímu Quick-Step Floors, ktorý suverénne víťazí v jednej jarnej klasike za druhou.

Tieto slová vyriekol 28-ročný slovenský líder tímu Bora-Hansgrohe aj po nedávnych pretekoch Okolo Flámska, ktoré ovládol Holanďan Niki Terpstra práve z belgického zoskupenia Quick-Step Floors. Sagan tam skončil šiesty a posťažoval sa, že mu nik nepomohol v stíhaní Terpstru v úniku.

Ostrá kritika


"Nedostatočná spolupráca? Veď Sagan je stále na zadnom kolese niekoho. Nemyslím si, že práve Sagan by mal hovoriť o nespolupracovaní. Veď práve on je ten, čo sa vždy na niekoho zavesí. Počká si, ako sa situácia vyvinie, potom sa derie dopredu a máva rukou. Ak robíte také niečo, potom by ste radšej mali zostať ticho," povedal bez ostychu Tom Boonen, cituje ho portál Cyclingnews.

Odporúčame:
Video: Valach vysvetlil, prečo Sagan nemohol zachytiť útok Terpstru na Okolo Flámska

Tom Boonen, známy aj ako Tommeke, si počas kariéry vybudoval vysoké klasikárske renomé. Vďaka svojmu motoru v nohách vyhral štyri raz slávny monument Paríž-Roubaix (2005, 2008, 2009, 2012) a pridal aj tri triumfy na Okolo Flámska (2005, 2006, 2012). V roku 2005 sa stal majstrom sveta a na konte má aj bronz z MS 2016 z katarskej Dauhy, kde ho na sklonku kariéry v tesnom šprintérskom závere zdolali iba Peter Sagan a Mark Cavendish.

Svoju kritiku voči Saganovi Boonen ešte rozmenil na drobnejšie: "On je ten, ktorý stále profituje z roboty iných tímov. Nie je na tom, samozrejme, nič zlé, ale potom nemá právo hovoriť, že ´oni so mnou nespolupracujú´."

Po svojej definitívnej rozlúčke s profesionálnou cyklistikou sa Tom Boonen preorientoval do roly komentátora pre Belgickú televíziu. Jeho tip na víťaza nedeľňajších pretekov Paríž-Roubaix je Niki Terpstra.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, cyklistika, Okolo Flámska, Peter Sagan, Tom Boonen
Zdroj: Webnoviny.sk - Sagan sa derie dopredu, máva rukami a profituje z roboty iných, zaznelo od špičkového cyklistu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.