Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

S Tour de France sa rozlúčilo ďalších päť cyklistov, Cherela a Paret-Peintra vyradil koronavírus

 Webnoviny  19. júl 2022  193  
S Tour de France sa rozlúčilo ďalších päť cyklistov, Cherela a Paret-Peintra vyradil koronavírus

19.7.2022 (Webnoviny.sk) - Spolu päť jazdcov nenastúpilo na štart utorkovej 16. etapy na prestížnych cyklistických pretekoch Tour de France. Koronavírus vyradil z hry dvojicu z tímu AG2R Citroën, testovaním neprešli Mikaël Cherel ani Aurélien Paret-Peintre. Ako informuje web cyclingnews.com, vírusová nálož znemožnila obom pokračovať v podujatí.

Fuglsang utrpel zlomeninu rebra


"Po pravidelných antigénových testoch z nedele a potvrdení v utorok ráno dvojica našich jazdcov má také výsledky, že nemôžu pokračovať," informovalo zoskupenie AG2R Citroën hodinu pred štartom utorkovej etapy z Carcassonne do Foix, ktorá meria 178,5 km a vedie cez Pyreneje.

Viac o téme: Koronavírus


Na štarte chýbal aj líder tímu Israel-Premier Tech, Dán Jakob Fuglsang, ktorý v nedeľu pri páde utrpel zlomeninu rebra. V podujatí nepokračujú ani dvaja Nemci - Max Walscheid z tímu Cofidis a Lennard Kämna z Bory-hansgrohe.

Lennard bol niekoľko dní prechladnutý


"Lennarda niekoľko dní trápi prechladnutie, jeho stav sa nezlepšil ani počas voľného dňa, preto do 16. etapy neodštartoval. Denné testovanie na Covid v našom tíme bolo negatívne," informovali predstavitelia stajne Bora-hansgrohe na twitteri.

Podľa procyclingstats.com pokračuje na "Starej dáme" ešte šesť tímov v kompletnom osemčlennom zložení - Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, Movistar, Lotto Soudal a B&B Hotels - KTM. Spolu je v hre ešte 147 jazdcov.

Viac k témam: COVID-19, Tour de France 2022
Zdroj: Webnoviny.sk - S Tour de France sa rozlúčilo ďalších päť cyklistov, Cherela a Paret-Peintra vyradil koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.