Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Rýchlokorčuliarka Erbanová získala medailu na olympiáde, skúsenosti odovzdá hokejovým talentom

 Webnoviny  19. august 2019  237  
Rýchlokorčuliarka Erbanová získala medailu na olympiáde, skúsenosti odovzdá hokejovým talentom

19.8.2019 (Webnoviny.sk) - Ešte v predchádzajúcej zime sa Karolína Erbanová preháňala na "dlhých nožoch" po ľadových ováloch a na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu získala rýchlokorčuliarsky bronz na 500 metrov.

Teraz sa 25-ročná rodáčka zo severočeského Vrchlabí venuje tréningu mladých hokejistov v klube, v ktorom sa kedysi dávno tiež venovala hokeju.

Skúsenosti odovzdá s radosťou


"Hrala som ho ešte v detstve, potom som prešla k rýchlokorčuľovaniu. K hokeju mám dlhodobý vzťah a keď prišiel záujem o moje korčuliarske skúsenosti využiteľné pre hokejistov, neváhala som a vydala som sa týmto smerom," prezradila pre oficiálny web klubu HC Stadion Vrchlabí účastníčka troch ZOH, pričom vo Vancouveri 2010 štartovala ako 17-ročná.

O náplni svojej novej práce prezradila aj viac. "Budem sa pohybovať naprieč kategóriami, čo je pre mňa výzva. Ako presne to bude fungovať, ešte uvidíme. Šport ma baví a tým, že som na najvyššej úrovni strávila posledných niekoľko rokov, budem odovzdávať svoje skúsenosti s radosťou," poznamenala Karolína Erbanová.

Podobná technika v hokeji a krasokorčuľovaní


Podľa nej je technika korčuľovania podobná v hokeji aj rýchlokorčuľovaní. "Korčule sú rozdielne, ale technika podobná. Keď som si po asi desiatich rokoch opäť obula hokejové korčule, bola som prekvapená, že na nich môžem uplatniť dosť z toho, čo som sa naučila na rýchlokorčuliarskych nožoch. Napríklad nižší posed či jazda v ťažisku sú prvky, ktoré sa dajú uplatniť v hokeji," skonštatovala Erbanová.

Venovať sa bude práci s deťmi, ktorú si už počas predchádzajúcich mesiacov osvojovala v škole. "Počas školského roka som chodila asistovať na hodiny telesnej výchovy. Bola to moja prvá skúsenosť s deťmi a bola veľmi cenná," doplnila a pripustila, že po viac ako dekáde sa možno nechá zlákať aj do hokejového výstroja a vráti sa k športu, ktorému sa venovala do puberty.

Viac k témam: rýchlokorčuľovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Rýchlokorčuliarka Erbanová získala medailu na olympiáde, skúsenosti odovzdá hokejovým talentom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.