Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Ružičkovi podľa zámorského odborníka uškodilo preradenie do štvrtej formácie Calgary Flames

 Webnoviny  20. január 2023  146  
Ružičkovi podľa zámorského odborníka uškodilo preradenie do štvrtej formácie Calgary Flames

20.1.2023 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Adam Ružička sa v tomto kalendárnom roku ešte nezapísal do bodovania v drese tímu zámorskej NHL Calgary Flames.

Produktivita klesla


Dvadsaťtriročný Bratislavčan nezískal ani bod v ostatných 11 zápasoch od 27. decembra a neskóroval dokonca v 22 dueloch za sebou od 3. decembra. Podľa experta Roberta Munnicha z portálu Flames Nation môže za pokles Ružičkovej produktivity preradenie do štvrtej formácie "plameňov".

"Adam je jeden z najzaujímavejších hráčov tímu v tejto sezóne. Doposiaľ v nej mal toľko vzostupov a pádov ako žiaden hráč Flames v nedávnej minulosti. Hral skvelo, keď bol stabilná súčasť základnej zostavy. Jeho produktivita sa prepadla, keď ho preradili do štvrtého útoku. Dostával tam najmenej priestoru na ľade a hral s najmenej talentovanými hráčmi v zostave. Nie je teda náhoda, že má problém bodovať," napísal odborník o slovenskom centrovi.

V štvrtej formácii sa trápi


Ružička bol zdravý náhradník v 10 z prvých 11 zápasov Calgary v sezóne. V nasledujúcich 21 dueloch hrával najnižšie v treťom útoku, nazbieral v nich 17 bodov za 6 gólov a 11 asistencií. Vo všetkých štatistikách bol počas tohto obdobia druhý najlepší v tíme, pričom mal až deviaty najvyšší priemerný čas na ľade z útočníkov.

Od preradenia do štvrtej formácie nastúpil na 13 stretnutí a zaznamenal v nich len tri prihrávky. Bol v nich v priemere najmenej vyťažovaný útočník Flames.

S kým sa mu darilo?


Munnich analyzoval aj to, s kým hrával Ružička vo formácii a snažil sa vybrať mu ideálnych spoluhráčov. "Na základe štatistík mu najviac sedela hra s Mikaelom Backlundom. Na pohľad však zapadol do každého útoku, v ktorom hral. Aj keď vo štvrtej formácii nezbiera body, stále si svoje úlohy plní."

"Najviac by mu sedela hra v prvých troch útokoch po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho. V Ružičkovej hre sú badateľné ofenzívne inštinkty aj talent. Je veľmi inteligentný hráč, dobrý tvorca hry aj zakončovateľ. Nemal byť hrať vo štvrtom útoku bez ohľadu na to, kto je v zostave," doplnil expert.

Adam Ružička


Odohral v tejto sezóne za Calgary Flames 36 zápasov, v ktorých strelil 6 gólov a pridal 14 asistencií. Už teraz má na konte dvakrát viac bodov ako v minulom ročníku, celkovo v NHL absolvoval 67 duelov so ziskom 31 bodov (11+20). Flames si ho vybrali na drafte nováčikov v roku 2017 zo 109. miesta.



Zdroj: Webnoviny.sk - Ružičkovi podľa zámorského odborníka uškodilo preradenie do štvrtej formácie Calgary Flames © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.