Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ruska Lebedevová dopovala, prišla o dve olympijské medaily

 Webnoviny  26. január 2017  374  
Ruska Lebedevová dopovala, prišla o dve olympijské medaily

Tatiana Lebedevová mala pozitívnu opakovanú analýzu vzoriek z OH 2008 v Pekingu.

MOSKVA 26. januára (WebNoviny.sk) - Tatiana Lebedevová, ktorá hlasno bojovala za nevinu ruských športovcov obviňovaných zo štátom riadeného dopingu, sama uviazla v dopingovom škandále a v stredu prišla o dve medaily z olympijských hier.

Lebedevová získala striebra v diaľke i trojskoku na OH 2008 v Pekingu, ale Medzinárodný olympijský výbor (MOV) rozhodol o odobraní oboch kovov za jej pozitívny test na steroid turinabol pri opakovanom preskúmaní vtedajších vzoriek.

Odporúčame:

Usain Bolt sa musí rozlúčiť so zlatou medailou z OH 2008


Štyridsaťročná Ruska je olympijskou šampiónkou v diaľke z Atén 2004 a okrem toho má v zbierke striebro zo Sydney 2000 a bronz z Atén 2004 v trojskoku. Aktívnu kariéru ukončila v roku 2013 a následne sa stala ruskou senátorkou.

Svetovú dopingovú agentúru (WADA) obvinila z pokusu o zmanipulovanie olympiády, pričom hovorila o anglosaskej loby. Lebedevová sa plánuje proti rozhodnutiu odvolať. "Vždy budem bojovať až do konca," vyhlásila pre tlačovú agentúru Tass športovkyňa, ktorá je bývalou viceprezidentkou Všeruskej atletickej federácie a v súčastnosti je členkou ženskej komisie Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.