Štvrtok, 2. máj 2024
Zamračené  13,4 °C
Mimoriadne správy

Rozprávkovú kariéru vystriedala nočná mora. Kedy sa vráti motocyklový šampión Marc Márquez?

 Webnoviny  23. marec 2021  221  
Rozprávkovú kariéru vystriedala nočná mora. Kedy sa vráti motocyklový šampión Marc Márquez?

23.3.2021 (Webnoviny.sk) - Až do roku 2020 mala kariéra španielskeho motocyklového pretekára Marca Márqueza doslova rozprávkový priebeh. Po titule svetového šampióna v Moto2 v roku 2011 nasledovalo v ďalších siedmich rokoch šesť prvenstiev v kráľovskej kubatúre MotoGP.

Stodvadsaťosem štartov v MotoGP premenil na 56 víťazstiev a až 95 pódiových umiestnení a 2275 bodov.

Trojnásobná operácia po zranení


Lenže na začiatku uplynulej posunutej a skrátenej sezóny si na Veľkej cene Španielska spôsobil komplikovanú fraktúru kosti v pravom ramene a pre jedného z najlepších motocyklových pretekárov histórie sa začala nočná mora.

Boľavé miesto mal neskôr až trikrát operované a už teraz je isté, že nestihne úvodné dvoje preteky novej sezóny v Katare. Na okruhu v Losaile sa bude súťažiť 28. marca a 4. apríla.

Najbližšia lekárska kontrola čaká 28-ročného Španiela 12. apríla a toľko očakávaný návrat do súťažného diania by sa v jeho prípade mohol udiať 18. apríla na Veľkej cene Portugalska v Portimau.

Lekári ešte neodporúčajú súťažiť


"Po poslednej kontrole mi môj medicínsky tím stále neodporúča súťažiť. Vynechám teda obe Veľké ceny Kataru a budem pokračovať v zotavovaní sa. Veľmi rád by som sa konečne zúčastnil na pretekoch, ale dám na rady lekárov. Verím, že keď sa vrátim do diania, bude to už v optimálnom zdravotnom stave," uviedol Marc Márquez na webe svojho tímu Repsol Honda.

"Pätnásť týždňov po operácii infikovanej pseudoartrózy v pravej ramennej kosti má telo pretekára dobrú odpoveď na zvýšenú záťaž, napriek tomu ešte neodporúčame jeho súťažný štart," píše sa v správe španielskeho lekárskeho tímu.

Sezóna 2021 svetového šampionátu cestných motocyklov má dovedna 21 zastávok. Začne sa počas najbližšieho víkendu v Katare a vyvrcholí 14. novembra v španielskej Valencii. Titul v MotoGP obhajuje Španiel Joan Mir na Suzuki.

Viac k témam: MotoGP
Zdroj: Webnoviny.sk - Rozprávkovú kariéru vystriedala nočná mora. Kedy sa vráti motocyklový šampión Marc Márquez? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.