Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Rozhodnutie Kuzminovej je správne, tri olympijské medaily sú pre trénera Sanitru vzácne

 Webnoviny   2. október 2019  330  
Rozhodnutie Kuzminovej je správne, tri olympijské medaily sú pre trénera Sanitru vzácne

2.10.2019 (Webnoviny.sk) - Biatlonový tréner Juraj Sanitra vníma definitívne ukončenie kariéry v podaní šesťnásobnej olympijskej medailistky Anastasie Kuzminovej za správne rozhodnutie.

Už 35-ročná rodáčka zo sibírskeho Ťumeňa v minulej sezóne avizovala, že viac nebude súčasťou individuálnych biatlonových pretekov.

Na pretekoch sa už nepredstaví


Existovala však možnosť, že by v nastávajúcej sezóne 2019/2020 vypomohla slovenskej ženskej štafete, no z tohto variantu napokon zišlo. Kuzminová sa už súťažne nepredstaví na žiadnych pretekoch.

"Myslím si, že aj z hľadiska toho, čo už dosiahla, aj z hľadiska zdravotného stavu, by riešenie, že by ešte štartovala v štafetách, nebolo ideálne. Od začiatku som ho považoval za nie veľmi vhodné. Rozhodnutie ukončiť aktívnu kariéru vnímam ako dobré a čo môžem ešte povedať, je zaželať jej, aby sa jej v živote darilo tak, ako v športovej kariére," vyhlásil Sanitra v rozhovore pre agentúru SITA.

Uznávaný odborník stál dlhé roky pri Kuzminovej a výsledkom ich spoločnej práce boli tri olympijské medaily, z toho dve zlaté v šprinte na 7,5 km vo Vancouveri 2010 aj Soči 2014. Na OH v Kanade tiež získala striebro v stíhacích pretekoch.

Pomohla mu trénersky rásť


"Na to sa nedá spomínať v zlom, na tie tri olympijské medaily, ktoré sme spolu ´vyrobili´ a ktoré sú pre mňa ako trénera veľmi vzácne. Aj Nasti patrí poďakovanie, že som s ňou mohol pracovať," doplnil.

Sanitra momentálne zastáva pozíciu hlavného trénera mužskej reprezentácie Ukrajiny. Podotkol, že aj spolupráca s Anastasiou Kuzminovou mu pomohla trénersky rásť.

"Myslím si, že aj mne to po trénerskej stránke pomohlo posunúť sa ďalej. Pracovať s takou vynikajúcou pretekárkou, ako bola Nasťa, je pre každého trénera veľká česť, ale zároveň aj veľký záväzok, a posúva ho to ďalej," zakončil pre agentúru SITA Juraj Sanitra.

Viac k témam: biatlon, koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk - Rozhodnutie Kuzminovej je správne, tri olympijské medaily sú pre trénera Sanitru vzácne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.