Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Roland Garros možno preložia na október, vo Francúzsku je ďalší celonárodný lockdown

 Webnoviny   4. apríl 2021  218  
Roland Garros možno preložia na október, vo Francúzsku je ďalší celonárodný lockdown

4.4.2021 (Webnoviny.sk) - Pandemická situácia s koronavírusom vo Francúzsku sa nezlepšuje a organizátori Roland Garros začínajú uvažovať o presune najväčšieho antukového turnaja z mája na september. resp. október. Rovnaká situácia nastala už vlani, keď sa Medzinárodné majstrovstvá Francúzska v tenise hrali až v dňoch 27. 9.- 11. 10. Tohtoročný antukový superturnaj by sa mal začať 23. mája a vyvrcholiť 6. júna v Paríži.

Viac o téme: Koronavírus


Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanová naznačila, že rovnaký odklad by sa mohol udiať aj v tomto roku. Vo Francúzsku sa na Veľkonočnú sobotu začal už tretí celonárodný lockdown, ale veľké športové podujatia by mohli dostať výnimku. Samozrejme, tá by sa uplatnila iba v prípade dodržania prísnych hygienických pravidiel a opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu. Súčasné obmedzenia verejného života vo Francúzsky by mali trvať minimálne jeden mesiac.

Z tohto dôvodu už preložili na októbrový termín najväčšiu jarnú cyklistickú klasiku Paríž-Roubaix. Pôvodne sa mala konať v nedeľu 11. apríla. "Sme v kontakte s organizátormi Roland Garros a rozprávame sa o zmene termínu podujatia. Chceme sa vyhnúť prípadnej kolízii s inými veľkými športovými akciami," uviedla pôvodom Rumunka Roxana Maracineanová, ktorá bola v minulosti úspešná plavkyňa.

Netradičnú jesennú verziu Roland Garros vlani v októbri vo dvojhre ovládli Španiel Rafael Nadal a Poľka Iga Swiateková. Zatiaľ čo antukový kráľ Nadal získal rekordný trinásty titul, iba 19-ročná Swiateková sa v Paríži tešila z najväčšieho triumfu kariéry.

Viac k témam: Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku, lockdown, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Roland Garros možno preložia na október, vo Francúzsku je ďalší celonárodný lockdown © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.