Piatok, 17. máj 2024
Zamračené  12,1 °C
Mimoriadne správy

Roger Federer nebude hrať na Roland Garros, chce úspechy na tráve

 Webnoviny  15. máj 2017  238  
Roger Federer nebude hrať na Roland Garros, chce úspechy na tráve

PARÍŽ 15. mája (WebNoviny.sk) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa nepredstaví na treťom grandslamovom turnaji roka Roland Garros v Paríži. Túto informáciu "zavesil" v pondelok na svoju webstránku.

Víťaz tohtoročného Australian Open a dovedna 18-násobný grandslamový šampión sa chce sústrediť na čo najlepší výsledok na tráve a najmä Wimbledone, kde jeho hra dlhé roky mala najvyššie parametre kvality. Informáciu o absencii Federera na parížskej antuke potvrdil aj jeho agent Tony Godsick.

Odporúčame:
Nadal sa posunul pred Federera, v elitnej stovke sú dvaja slovenskí tenisti

Tridsaťpäťročný bazilejský rodák Federer neuveriteľne úspešne vstúpil do sezóny 2017.

Na melbournských Australian Open si pripísal 18. trofej z Majors, prvú od Wimbledonu 2012, a neskôr po 11 rokoch tretí raz vo svojej kariére zvládol "hardovú" americkú dvojkombináciu Indian Wells - Miami.

V singlovom renkingu sa tento rok posunul zo 16. už na 4. miesto, aktuálne po vynechaní antukovej časti sezóne je piaty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Finále Australian Open: Roger Federer – Rafael Nadal



Viac k témam: Roger Federer, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Roger Federer nebude hrať na Roland Garros, chce úspechy na tráve © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.