Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

René Fasel už nebude kandidovať na post prezidenta IIHF

 Webnoviny   1. november 2018  495  
René Fasel už nebude kandidovať na post prezidenta IIHF

ZÜRICH 1. novembra (WebNoviny.sk) - Švajčiar René Fasel už nebude kandidovať na pozíciu prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Na tomto poste pôsobí od roku 1994. "Je to definitívne rozhodnutie. Budem mať 70 rokov a myslím si, že je správny čas skončiť. Čo sa týka môjho nástupcu, o tom je ešte skoro hovoriť," povedal Fasel pre ruskú agentúru Tass. Súčasný mandát mu vyprší v roku 2020, počas svetového šampionátu vo Švajčiarsku spozná meno svojho nasledovníka.

"Som hrdý mna to, že sa nám na ZOH 1998 podarilo dostať hráčov z NHL. Pred sebou mám ešte dva roky a vložím do nich všetku svoju energiu. Aj keď opustím post prezidenta IIHF, neznamená to, že opustím hokej. Hokej je môj život," dodal Fasel. Ten začal hráčsku kariéru v roku 1960, o dvanásť rokov neskôr sa stal rozhodcom a od roku 1985 bol šéfom švajčiarskeho hokeja.

Viac k témam: IIHF Medzinárodná hokejová federácia, René Fasel
Zdroj: Webnoviny.sk - René Fasel už nebude kandidovať na post prezidenta IIHF © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.