Sobota, 11. máj 2024
Mimoriadne správy

Priebeh pretekov nebol veľmi pre mňa, hodnotí Sagan náročnú klasiku Valónsky šíp

 Webnoviny  24. apríl 2019  246  
Priebeh pretekov nebol veľmi pre mňa, hodnotí Sagan náročnú klasiku Valónsky šíp

HUY 24. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe nezvládol druhé podujatie po sebe. Po nedeľňajšej klasike Amstel Gold Race, v stredu nedokončil Valónsky šíp v Belgicku.

Chýbala energia


Sagan približne 35 km pred cieľom zvoľnil tempo a bolo zrejmé, že nebude mať energiu na boj o popredné priečky. Napokon z pretekov odstúpil.

"Priebeh pretekov nebol veľmi pre mňa. Snažil som sa skôr pomôcť tímu ako sa dalo a dotiahnuť chalanov dopredu, keď to bolo potrebné," povedal Peter Sagan v rozhovore pre RTVS.

Náročnú ardenskú klasiku napokon dokončilo iba 102 z pôvodného počtu 175 cyklistov na štarte. Pre Sagana bol Valónsky šíp prípravou na nedeľňajší monument Liége-Batogne-Liége, kde sa predstaví vôbec po prvý raz.

Tesné víťazstvo Alaphilippa


Na pretekoch po roku opäť triumfoval francúzsky cyklista Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step Floors.

V záverečnom súboji na vrchole obávanej cyklistickej steny Mur de Huy Alaphilippe tesne zdolal Dána Jakoba Fuglsanga (Astana) a pripísal si 27. triumf kariéry, zároveň deviaty v tomto roku.

Na treťom mieste finišoval s odstupom 6 sekúnd Talian Diego Ulissi (UAE-Team Emirates). Úradujúci majster sveta Španiel Alejandro Valverde, ktorý v minulosti päťkrát triumfoval na Mur de Huy, tentoraz skončil jedenásty s mankom 11 sekúnd.

Viac k témam: valónsky šíp
Zdroj: Webnoviny.sk - Priebeh pretekov nebol veľmi pre mňa, hodnotí Sagan náročnú klasiku Valónsky šíp © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.