Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  12 °C
Mimoriadne správy

Prezident Andrej Kiska privítal Jána Volka, majster Európy mu daroval podpísaný dres

 Webnoviny  13. marec 2019  300  
Prezident Andrej Kiska privítal Jána Volka, majster Európy mu daroval podpísaný dres

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) - Prezident SR Andrej Kiska sa stretol so slovenským šprintérom Jánom Volkom, ktorý si v behu na 60 m vybojoval zlatú medailu na atletických halových majstrovstvách Európy v Glasgowe.

Kiska prijal talentovaného a skromného športovca v stredu v prezidentskom paláci. Zablahoželal mu k veľkému úspechu a poďakoval sa za vynikajúcu reprezentáciu krajiny.

"Nesmieme dopustiť, aby sa zo športu stala len záležitosť bohatých. Šport musí byť pre každého, každé talentované dieťa musí dostať šancu," povedal prezident v debate s Jánom Volkom a celým jeho tímom - trénermi Naďou Bendovou, Róbertom Kresťankom, fyzioterapeutkou Naďou Bendovou a manažérom Alfonsom Juckom. Najrýchlejší Slovák daroval Kiskovi zarámovaný slovenský reprezentačný dres s venovaním. Kiska pred necelými tromi rokmi privítal aj iného výborného atléta Mateja Tótha po triumfe v chôdzi na 50 km na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Viac k témam: beh, šprint
Zdroj: Webnoviny.sk - Prezident Andrej Kiska privítal Jána Volka, majster Európy mu daroval podpísaný dres © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.