Nedeľa, 5. máj 2024
Slnečno  18,5 °C
Mimoriadne správy

Preteky 24 hodín Le Mans ovládla Toyota s Alonsom, tím ARC Bratislava súťaž nedokončil

 Webnoviny  16. jún 2019  213  
Preteky 24 hodín Le Mans ovládla Toyota s Alonsom, tím ARC Bratislava súťaž nedokončil

LE MANS 16. júna (WebNoviny.sk) - Víťazom prestížnych motoristických pretekov 24 hodín Le Mans sa stal tím Toyota Gazoo Racing s posádkou Fernando Alonso, Sébastien Buemi a Kazuki Nakadžima.

Naplnili sa tak papierové predpoklady, keďže v kráľovskej kategórii LMP 1 je Toyota jedinou automobilkou.

Vozidlo s označením číslom 8 absolvovalo celkovo 385 kôl a „sedmičku“ Toyoty v zložení Mike Conway, Kamui Kobajaši a José María López zdolalo o necelých sedemnásť sekúnd. Tretie miesto obsadil tím SMP Racing s mankom siedmich kôl.

V triede LMP 2 malo svoje zastúpenie aj Slovensko, vďaka tímu ARC Bratislava. Bohužiaľ, posádka okolo slovenského jazdca Miroslava Konôpku skončila svoju púť približne v polovici pretekov, keď Švéd Henning Enqvist poškodil vozidlo nárazom do bariéry.

Víťazom v tejto kategórii sa na radosť domácich fanúšikov stal francúzsky tím Signatech Alpine Matmut, ktorý o jedno kolo zdolal Jackie Chan DC Racing. Stupne víťazov v spomínanej triede doplnilo ďalšie francúzske zoskupenie TDS Racing.

Celkovo sa súťažilo v štyroch kategóriách. LMGTE Pro ovládol taliansky tím AF Corse, ktorý zdolal nemecký a americký Porsche GT Team. Zaujímavosťou je, že v tejto triede to bola nateraz posledná účasť na 24-hodinovke Le Mans pre značky BMW a Ford.

V poslednej kategórii LMGTE Am, kde sa predstavilo sedemnásť tímov, sa tešil z víťazstva americký Keating Motorsports s náskokom necelej minúty pred posádkou nemeckého tímu Team Project 1.

Viac k témam: 24 hodín Le Mans, ARC Bratislava, Toyota Gazoo Racing
Zdroj: Webnoviny.sk - Preteky 24 hodín Le Mans ovládla Toyota s Alonsom, tím ARC Bratislava súťaž nedokončil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.