Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,8 °C
Mimoriadne správy

Preddraftové rebríčky NHL sú prakticky uzavreté, jednotkou by mal byť Kanaďan Lafreniére

 Webnoviny  21. marec 2020  290  
Preddraftové rebríčky NHL sú prakticky uzavreté, jednotkou by mal byť Kanaďan Lafreniére

21.3.2020 (Webnoviny.sk) - Pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila aj dianie v zámorskej NHL. Hokejová profiliga je momentálne prerušená a spolu s ňou aj takmer všetky súťaže po celom svete. Súčasná situácia má vplyv taktiež na skautov, ktorí mali v tejto chvíli zbierať posledné poznatky pre tohtoročný draft.

Namiesto toho čakajú, či sa sezóna vôbec dohrá. Preddraftové rebríčky sú preto prakticky uzavreté a nemalo by v nich dochádzať k výraznejším zmenám.

Zoznam najtalentovanejších


Oficiálny webový portál NHL zverejnil zoznam 31 najtalentovanejších mladíkov, ktorí budú k dispozícii v nadchádzajúcom drafte. Na prvé miesto zaradil podľa očakávania kanadského krídelníka Alexisa Lafreniéra.

Zlatý medailista z MS do 20 rokov dominuje produktivite v Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), kde v 52 zápasoch nazbieral 112 bodov (35+77) a až v 30 dueloch si pripísal minimálne dva body.

Najviac mu vyšiel februárový súboj proti Quebecu Remparts, v ktorom pomohol Rimouski Océanic k víťazstvu siedmimi bodmi.

"Alexis má všetky potrebné kvality na to, aby sa presadil v súčasnej NHL. Najviac vyniká v rýchlosti. Je však dobrý vo všetkých oblastiach. Je inteligentný a dokáže zvládnuť činnosti vo vysokom tempe. Okrem toho dobre číta hru a vidí, čo sa na ľade deje," nešetril slovami chváli šéf Centrálnej skautingovej agentúry NHL Dan Marr.

Vynikajúca sezóna mladíka v DEL


Na druhej priečke by sa mohol objaviť Nemec Tim Stützle z Mannheimu, ktorý prežil vynikajúcu sezónu v tamojšej DEL. Osemnásťročný krídelník odohral medzi seniormi 41 zápasov so ziskom 34 bodov (7+27).

Na tretiu pozíciu sa tlačí urastený kanadský center Quinton Byfield zo Sudbury Wolves v OHL. Štvrté miesto môže patriť najvyššie draftovanému obrancovi - Kanaďanovi Jamiemu Drysdalovi z Erie Otters v OHL.

Šancu na prienik do elitnej pätice má ďalší hráč z Ontario Hockey League - Marco Rossi. Najväčší rakúsky talent od čias Thomasa Vaneka si urobil výborné meno v tíme Ottawa 67's.

Iba 176 centimetrov vysoký, ale mimoriadne šikovný a produktívny center nazbieral v 56 zápasoch aktuálnej sezóny 120 bodov za 39 gólov a 81 asistencií.

Piati Európania v top desiatke


Do najlepšej desiatky by sa mohli prebojovať až piati Európania. Medzi nimi aj najlepší brankár tohto draftového ročníka Rus Jaroslav Askarov.

Slovensko sa pravdepodobne nedočká hráča v prvom kole draftu, ale na zaujímavé priečky môžu pomýšľať útočník Martin Chromiak a brankár Samuel Hlavaj. Kluby NHL by mohli siahnuť aj po útočníkovi Oliverovi Okuliarovi alebo obrancovi Samuelovi Kňažkovi.

Tohtoročný draft privíta v dňoch 26. a 27. júna Bell Centre v kanadskom Montreale. Vzhľadom na nestabilnú situáciu v súvislosti so šírením koronavírusu však môže byť tento termín pozmenený.

Viac k témam: draft NHL, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Preddraftové rebríčky NHL sú prakticky uzavreté, jednotkou by mal byť Kanaďan Lafreniére © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.