Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Posledný tréning pred Veľkou cenou Nemecka vyhral jazdec tímu Sauber Charles Leclerc

 Webnoviny  21. júl 2018  228  
Posledný tréning pred Veľkou cenou Nemecka vyhral jazdec tímu Sauber Charles Leclerc

HOCKENHEIM 21. júla (WebNoviny.sk) - Záverečný tréning pred Veľkou cenou Nemecka, jedenástym podujatím seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 poznačil dážď. V Hockenheime začalo pršať krátko pred štartom tréningu a podmienky sa nezlepšili ani počas neho.

Na pneumatikách vhodných na mokrú vozovku si vyskúšali trať aspoň na jedno kolo postupne všetci dvadsiati jazdci, iba deväť z nich však malo meraný čas.

Odporúčame:
Max Verstappen víťazne v druhom meranom tréningu pred VC Nemecka, predviedol najrýchlejší čas

Spokojní napokon mohli byť v tíme Sauber, keďže jeho jazdci obsadili prvé dve pozície. Najrýchlejší bol Charles Leclerc z Monaka časom 1:34,577, druhé miesto obsadil tímový kolega zo Švédska Marcus Ericsson, ktorý zaostal o 0,423 s a absolvoval deväť kôl, čo je spolu s tretím Rusom Sergejom Sirotkinom z Williamsu (+0,757) najviac spomedzi všetkých pretekárov. Viacero jazdcov malo na mokrej trati problémy a niektorí sa dostali do tzv. "hodín", napr. i štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel.


Kvalifikácia je na programe v sobotu od 15.00 h, samotná VC Nemecka odštartuje v nedeľu od 15.10 h.

III. meraný tréning pred VC Nemecka - sobota: 1. Charles Leclerc (Mon.) Sauber 1:34,577 min, 2. Marcus Ericsson (Švéd.) +0,423 s, 3. Sergej Sirotkin (Rus.) Williams +0,757, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,996, 5. Pierre Gasly (Fr.) Toro Rosso +1,082, 6. Brendon Hartley (N. Zéland) Toro Rosso +1,574



Viac k témam: Charles Leclerc, F1 Formula 1, Veľká cena Nemecka
Zdroj: Webnoviny.sk - Posledný tréning pred Veľkou cenou Nemecka vyhral jazdec tímu Sauber Charles Leclerc © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.