Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Popradu odrátajú tri body, účastník Tipsport ligy závažne porušil súťažný poriadok

 Webnoviny  21. november 2018  293  
Popradu odrátajú tri body, účastník Tipsport ligy závažne porušil súťažný poriadok

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) - Martin Belluš nemohol nastúpiť za HK Poprad v stretnutí 14. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 proti HK Nitra (3:2). Rozhodnutie disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) v stredu potvrdilo aj vedenie Pro-Hokeja, ktorý riadi najvyššiu domácu hokejovú súťaž.

"Pro-Hokej námietke HK Nitra v plnom rozsahu vyhovel, čo znamená, že sa klub HK Poprad v zápase 14. kola previnil voči súťažnému poriadku neoprávneným štartom hráča v zápase. Vzhľadom k miere závažnosti previnenia družstva budú klubu HK Poprad po základnej časti odpočítané tri body," referuje Pro-Hokej na facebooku.

HK Poprad tak príde o tri body, ktoré v danom zápase získal. Podľa šéfa súťaže Richarda Lintnera bolo v hre niekoľko iných možností, tento verdikt podľa neho v maximálnej možnej miere zodpovedá závažnosti porušenia súťažného poriadku.

Na sporný štart Martina Belluša prví upozornili zástupcova HK Nitra. Rodák zo Spišskej Novej Vsi nastúpil najprv v septembrovej predohrávke 14. kola za Banskú Bystricu proti MAC Budapešť (2:0). Začiatkom októbra prestúpil do Popradu, za ktorý odohral duel toho istého kola v riadnom termíne proti Nitre.

Viac k témam: Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH), HK Poprad, Pro-Hokej, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Popradu odrátajú tri body, účastník Tipsport ligy závažne porušil súťažný poriadok © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.