Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Popradskí hokejisti majú nového trénera, Štolca vystriedal Mikula

 Webnoviny  27. október 2019  289  
Popradskí hokejisti majú nového trénera, Štolca vystriedal Mikula

27.10.2019 (Webnoviny.sk) - Novým trénerom hokejového tímu HK Poprad sa stal Peter Mikula. Vo funkcii vystriedal Františka Štolca, ktorý sa rozhodol abdikovať po slede neuspokojivých výsledkov a výkonov, ktoré vyvrcholili piatkovou prehrou na ľade Budapešti (3:7). Popradčania pod vedením Štolca nazbierali v 15 kolách Tipsport ligy iba 17 bodov a v tabuľke im patrí až 11. priečka. Informuje o tom oficiálny portál klubu HK Poprad.

Mikula chce naplniť predsezónne ambície


Niekdajší tréner Zvolena a Žiliny Mikula pricestoval do Popradu už v nedeľu v skorých ranných hodinách, aby sa zvítal s tímom a zároveň si mohol pozrieť dopoludňajší tréning, ktorý "Kamzíci" absolvovali pod taktovkou dočasných trénerov.

"Mal som zdravotné problémy, no počítal som s tým, že keď sa vyliečim, ešte by som chcel v hokeji pôsobiť. Nikde som nepovedal, že hokej robiť nechcem, a tak som čakal. Nakoniec som sa dočkal a včera som bol oslovený pánom Jurinyim. Všetci vieme, že pozícia Popradu nie je veľmi ideálna. Chcem priložiť ruku k dielu, aby sa predsezónne prognózy a ambície Popradu nakoniec splnili. Niekoľkých chalanov v kabíne poznám, no budem potrebovať čas sa so všetkým zoznámiť, keďže väčšinou som chodieval do Popradu ako súper, nie ako jeho tréner. V najbližších týždňoch zanalyzujeme problémy a budeme sa snažiť stavať na tom, čo je zatiaľ na našej hre pozitívne,“ objasnil Peter Mikula, ktorý v sezónach 2000/01 a 2012/2013 slávil na lavičke Zvolena extraligový titul.

V hre boli aj zahraniční tréneri


Angažovanie nového trénera netrvalo manažmentu HK Poprad ani 24 hodín. Ihneď po abdikovaní bývalého trénera riaditeľ klubu, Ľudovít Jurinyi, rozhodil siete s cieľom nájsť na trhu vhodného trénera, ktorý by dokázal dostať "Kamzíkov" na priečky, ktoré očakáva vedenie a aj fanúšikovia.

"Po ukončení spolupráce s hlavným trénerom sme aktívne hľadali náhradu. Prebehlo veľa telefonátov a v hre boli aj zahraniční tréneri, ktorí však pre rôzne dôvody nemohli ponuku prijať. Nakoniec sme sa dohodli s pánom trénerom Mikulom, u ktorého veríme, že prinesie potrebný impulz do nášho mužstva a využije jeho potenciál. Má skúsenosti s extraligou, čo v konečnom dôsledku zavážilo,“ komentoval príchod nového lodivoda Ľudovít Jurinyi.

Viac k témam: Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Popradskí hokejisti majú nového trénera, Štolca vystriedal Mikula © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.