Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Polášek sa druhého grandslamového titulu v tomto roku nedočká, s Peersom skončili v semifinále debla na US Open

 Webnoviny  10. september 2021  256  
Polášek sa druhého grandslamového titulu v tomto roku nedočká, s Peersom skončili v semifinále debla na US Open

10.9.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek po zisku tohtoročného titulu na Australian Open v Melbourne prišiel o rovnakú možnosť na US Open v New Yorku.

V semifinále štvorhry spoločne s Austrálčanom Johnom Peersom ako nasadené osmičky nestačili na šampiónov US Open spred piatich rokov Angličana Jamieho Murraya a Brazílčana Bruna Soaresa a podľahli im 3:6, 6:3, 4:6. Zdolaní semifinalisti si rozdelia nezdanenú prémiu 164-tisíc amerických dolárov.

Najlepší hráč na kurte


Polášek a Peers boli takmer vo všetkých relevantných štatistikách lepší ako ich súperi. Vo víťazných úderoch dominovali 48:28, na esá 8:0 a celkovo na body to bolo 80:74.

Za stavu 3:3 v treťom sete slovenský tenista však neudržal svoje podanie a súperi si už náskok jedného brejku udržali až do konca. Pritom 36-ročný Polášek bol vo viacerých fázach zápasu najlepší hráč na kurte, výborne returnoval, obhadzoval a bol aj istý vo volejoch pri sieti.

Polášek v úvode tohto roka ešte spoločne s Chorvátom Ivanom Dodigom ovládli Australian Open v Melbourne, ale po olympijských hrách v Tokiu ohlásili pracovný rozchod po dvoch rokoch zväčša úspešnej kooperácie. Slovenský deblový špecialista vzápätí nadviazal spoluprácu s 33-ročným Austrálčanom Peersom, s ktorým nemali vydarenú prípravu na US Open.

Súpermi budú Ram a Salisbury


Na troch turnajoch amerického "hardového" okruhu vyhrali len jeden zápas a s bilanciou 1:3 prišli do Flushing Meadows. Tam však v štyroch zápasoch prepustili súperom jediný set, tesnú prehru utŕžili až v piatom súboji. Doterajším osobným maximom Poláška v deblovom turnaji na US Open bolo štvrťfinále z roku 2012, vtedy ešte po boku Rakúšana Juliana Knowleho.

Súpermi sedmičiek žrebu Murraya a Soaresa vo finále bude americko-britské duo Rajeev Ram a Joe Salisbury (4.). Oficiálny web ATP pripomína, že prvýkrát v tzv. open ére tenisu nastúpia vo finále štvorhry proti sebe dvaja Briti.

Navyše Salisbury má po boku Američanky Desirae Krawczykovej stále šancu postúpiť aj do finále miešanej štvorhry. Ak by získal titul v oboch deblových súťažiach, stal by sa prvým mužom, ktorému by sa to podarilo po Američanovi Bobovi Bryanovi v roku 2010.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Polášek sa druhého grandslamového titulu v tomto roku nedočká, s Peersom skončili v semifinále debla na US Open © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.