Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Polášek s Dodigom si zahrajú na Turnaji majstrov, v Paríži postúpili do semifinále

 Webnoviny   1. november 2019  329  
Polášek s Dodigom si zahrajú na Turnaji majstrov, v Paríži postúpili do semifinále

1.11.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom majú istotu účasti na prestížnom koncoročnom Turnaji majstrov v Londýne. Definitíva napokon padla ešte pred ich piatkovým vystúpením na podujatí ATP Masters 1000 v Paríži, kde vo štvrťfinále zdolali nenasadené americko-britské duo Rajeev Ram, Joe Salisbury 6:3, 6:7 (5) a 10:7 (zápasový tajbrejk).

Polášek s Dodigom nadobudli istotu vďaka tomu, že americké dvojičky Mike a Bob Bryanovci, ktoré pred nimi figurovali v rebríčku, predčasne ukončili sezónu a francúzsko duo Jérémy Chardy, Fabrice Martin stratilo šancu na titul z parížskej "tisícovky".

Ôsmy nasadený pár turnaja už v štvrtej hre brejkol svojich protivníkov a túto výhodu si udržal až do konca prvého setu. Na jeho ukončenie zužitkoval prvú príležitosť (6:3).

V druhom dejstve si obe dvojice držali podania, jedinú príležitosť na jeho prelomenie mali Polášek s Dodigom v treťom geme. O osude sa napokon rozhodovalo v tajbrejku, v ktorom Ram so Salisbury odskočili na 6:2 a potom využili až štvrtý setbal.

Rozhodujúcu časť lepšie začali Ram so Salisburym. O vedenie 3:0 však rýchlo prišli, keď prehrali šesť loptičiek za sebou. Polášek s Dodigom si tento náskok už postrážili a po premenení druhého mečbalu postúpili do semifinále turnaja.

Turnaj ATP Masters 1000



  • štvorhra - štvrťfinále


Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR-8) - Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.) 6:3, 6:7 (5), 10:7 (zápasový tajbrejk)



Viac k témam: ATP Masters 1000, Rajeev Ram
Zdroj: Webnoviny.sk - Polášek s Dodigom si zahrajú na Turnaji majstrov, v Paríži postúpili do semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.