Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Polášek s Dodigom si semifinále v Šanghaji nezahrajú, ale stále majú šancu postúpiť na turnaj Masters

 Webnoviny  11. október 2019  301  
Polášek s Dodigom si semifinále v Šanghaji nezahrajú, ale stále majú šancu postúpiť na turnaj Masters

11.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig skončili na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji vo štvrťfinále.

V piatkovom súboji bol nad ich sily druhý nasadený poľsko-brazílsky pár Lukasz Kubot, Marcelo Melo. Ten zvíťazil po setoch 6:4, 7:6 (2) a svojim súperom sa revanšoval za vyradenia z tohtoročných turnajov v Cincinnati a Pekingu.

Víťazi augustového turnaja v americkom Cincinnati či minulotýždňového v Pekingu získali 180 bodov do rebríčka Race to London a naďalej figurujú na deviatej priečke.

Na ôsmu pozíciu, ktorá zaručuje účasť na Turnaji majstrov v Londýne, momentálne strácajú 200 bodov. Po turnaji v Šanghaji však môžu ešte klesnúť o jedno miesto - stane sa tak v prípade, že francúzske duo Nicolas Mahut, Édouard Roger-Vasselin získa turnajový titul.

Napriek piatkovej prehre v druhom najväčšom meste Číny majú Filip Polášek a Ivan Dodig reálnu šancu predstaviť sa na prestížnom koncoročnom podujatí. V októbri sú na programe ešte dva turnaje kategórie ATP 500 v Bazileji a Viedni a najmä záverečné podujatie zo seriálu turnajov ATP Masters 1000 v parížskej hale Bercy.

Šanghaj - štvorhra - štvrťfinále



  • piatok


Lukasz Kubot, Marcelo Melo (Poľ./Braz.-2) - Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.) 6:4, 7:6 (2)

V prvom sete sa chorvátsko-slovenskej dvojici príliš nedarilo na servise a súperov pustili až k siedmim brejkbalom. Jeden z nich dokázali "turnajové dvojky" zužitkovať a prvý set doviedli do úspešného konca.

Druhý set bolo vyrovnanejší, Polášek s Dodigom mali za stavu 6:5 dva setbaly, ale nevyužili ich. V následnej skrátenej hre získali len dve loptičky a s turnajom rozlúčili.



Viac k témam: ATP World Tour Masters 1000, Šanghaj
Zdroj: Webnoviny.sk - Polášek s Dodigom si semifinále v Šanghaji nezahrajú, ale stále majú šancu postúpiť na turnaj Masters © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.