Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Počasie môže prekaziť útok Sagana na štvrtý titul majstra sveta, Belgičan odporúča zrušenie pretekov

 Webnoviny  27. september 2019  434  
Počasie môže prekaziť útok Sagana na štvrtý titul majstra sveta, Belgičan odporúča zrušenie pretekov

27.9.2019 (Webnoviny.sk) - Hustý dážď a silný vietor predpovedajú na nedeľu pre región Severný Yorkshire v Anglicku a zlé počasie môže mať výrazne negatívny dopad aj na preteky mužov s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike.

Tradične záverečná a najpríťažlivejšia súťaž šampionátu sa bude odohrávať počas hlavnej časti dňa približne 7 hodín.

Vietor a veľa zrážok


Cyklisti na trase medzi Leedsom a Harrogate budú musieť prekonať 285 km a začnú už o 9.40 h SELČ. "Na nedeľu sa očakáva nebezpečný vietor a veľa zrážok. Hustá tlaková níž sa v nedeľu ráno nasunie nad stred Anglicka. Ak sa tak stane, bude to znamenať veľmi zlé počasie pre oblasť Harrogate," uviedol belgický portál Sporza s odvolaním sa na predpovede meteorológa Brama Verbruggena.

Ten na svojej twitterovej prezentácii dokonca píše o možnom zrušení pretekov. "Tlaková níž za tlakovou nížou smerujú do západnej Európy. Najnovšie predpovede hovoria o tom, že jej jadro sa v nedeľu rozpadne nad oblasťou Yorkshire. A to bude celkom nebezpečné. Ak sa táto výhľadová predpoveď potvrdí, bude lepšie zrušiť preteky plánované na nedeľu. Bude to búrkové počasie vo Veľkej Británii."

Sedem okruhov v Harrogate


Nedeľňajšie preteky mužov s hromadným štartom povedú z Leedsu do kúpeľného mesta Harrogate a budú mať dĺžku 285 km. Cyklisti najskôr absolvujú 187 km zvlnenou krajinou s troma "klasikárskymi" stúpaniami a potom prvýkrát pretnú cieľovú čiaru.

Následne ich v Harrogate čaká sedem okruhov s dĺžkou 14 km, na ktorých bude pripravené vždy jedno kilometrové stúpanie na Harlow Moor Road s priemerným sklonom 5,6 %. Do skupiny favoritov na zisk titulu majstra sveta patrí aj Slovák Peter Sagan.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, Yorkshire
Zdroj: Webnoviny.sk - Počasie môže prekaziť útok Sagana na štvrtý titul majstra sveta, Belgičan odporúča zrušenie pretekov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.