Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Piatu etapu pretekov Okolo Katalánska vyhral Saganov tímový kolega Kämna, lídrom zostáva Yates

 Webnoviny  26. marec 2021  300  
Piatu etapu pretekov Okolo Katalánska vyhral Saganov tímový kolega Kämna, lídrom zostáva Yates

26.3.2021 (Webnoviny.sk) - Nemec Lennard Kämna z tímu Bora-Hansgrohe sa stal víťazom piatkovej 5. etapy na pretekoch Okolo Katalánska, ktorá merala 201,1 km a viedla z La Pobla de Segur do Manresy.

Tímovému kolegovi Petra Sagana vyšiel útok v závere etapy a cieľom prešiel s náskokom 39 sekúnd pred Portugalčanom Rubénom Guerreirom (EF Education - Nippo), tretí skončil s mankom 42 sekúnd na víťaza Španiel Mikel Bizkarra (Euskaltel - Euskadi).

Prvý etapový triumf Bory


Početnú skupinu jazdcov potom priviedol do cieľa so stratou 44 sekúnd Novozélanďan Dion Smith z tímu BikeExchange.

Kämna v seriáli World Tour v minulosti vyhral 16. etapu na minuloročnej Tour de France a vlani tiež jednu z etáp na podujatí Critérium du Dauphiné.

Pre svoj tím v tejto sezóne vyjazdil prvý etapový triumf, jeho krajan Maximilian Schachmann však v prvej polovici marca ovládol celkovú klasifikáciu na pretekoch Paríž-Nice.

Na čele celkovej klasifikácie sa pred víkendovým vyvrcholením pretekov udržal Brit Adam Yates, v priebežnom poradí sú za ním jeho kolegovia z tímu Ineos Grenadiers - Austrálčan Richie Porte a krajan Geraint Thomas.

Sagan zbiera ťažké kilometre


Porte zaostáva o 45 a Thomas o 49 sekúnd. Ani jeden z tria lídrov v piatok nefinišoval v Top 10.

Slovenský jazdec Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), pre ktorého preteky Okolo Katalánska slúžia ako príprava a sú vítanou možnosťou nazbierať ťažké kilometre v kopcoch po dlhšom tréningovom výpadku po prekonaní koronavírusu, sa v závere piatkovej etapy nepohyboval na čele.

V sobotu je na programe 194 km dlhá etapa za Tarragony do Mataró, podujatie vyvrcholí v nedeľu so štartom a cieľom v Barcelone (133 km).

Viac k témam: Okolo Katalánska, UCI WorldTour
Zdroj: Webnoviny.sk - Piatu etapu pretekov Okolo Katalánska vyhral Saganov tímový kolega Kämna, lídrom zostáva Yates © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.