Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  14,5 °C
Mimoriadne správy

Petra Vlhová dočasne príde o dvoch členov tímu, čakajú ich rodičovské povinnosti

 Webnoviny   4. júl 2019  419  
Petra Vlhová dočasne príde o dvoch členov tímu, čakajú ich rodičovské povinnosti

4.7.2019 (Webnoviny.sk) - Elitnej slovenskej zjazdárke Petre Vlhovej budú v najbližšej sezóne pri naháňaní víťazstiev na zasnežených svahoch Svetového pohára chýbať dvaja stáli členovia jej tímu. Brat Boris, ktorý ju sprevádzal prakticky na každom kroku od jej začiatkov vo Svetovom pohári, a jeho priateľka Simona Jágerská, ktorá má na starosti vzťahy s verejnosťou či sponzormi.

Dôvod je prozaický. Táto dvojica v novembri očakáva narodenie bábätka a budúca teta Petra, držiteľka medailového kompletu z tohtoročných majstrovstiev sveta v Aare, sa nejaký čas bude musieť zaobísť bez ich podpory.

"Termín máme 19. novembra. Bude to už počas rozbehnutej zimnej sezóny, na ktorej Boris doteraz nikdy nechýbal. Tento rok sa však rozhodol zostať doma, určite aspoň prvé mesiace, a venovať sa dieťaťu. Bolo by to veľmi náročné, keby chcel byť zároveň aj s Peťou, aj s nami. Tímový program je časovo taký nabitý, že aj keby sme za ním cestovali, dokázal by nám venovať len minimum svojho času. A okrem toho, cestovať za ním s takým malým bábätkom považujem za nie úplne ideálny nápad, pretože to bude pre nás oboch niečo úplne nové," uviedla Simona Jágerská v rozhovore pre rodičovský portál denníka Pravda ahojmama.sk.

Kontakt s fanúšikmi


Hoci do pôrodu jej zostáva ešte štyri a pol mesiaca, načrtla aj o čosi vzdialenejšiu budúcnosť. "Určite sa na nejaké preteky pôjdeme pozrieť, to je jasné. Budúci rok bude už naše dieťa väčšie, Borko sa môže vrátiť k Peti a my budeme za ním cestovať," doplnila S. Jágerská.

Na otázku, či bude aj naďalej zabezpečovať kontakt P. Vlhovej s jej fanúšikmi cez sociálne siete, odpovedala: "Túto prácu budem riešiť z domu prostredníctvom komunikácie s Peťou cez telefón a následne cez sociálne siete. To by som určite mala popri dieťati zvládnuť."

Simona Jágerská pridala pre ahojmama.sk aj čerstvú informáciu o pohlaví a mene svojho dieťaťa. "Práve sme boli na 3D ultrazvuku v Martine. Bude to dievka, tak nám to oznámili. Bola som si istá, že to je chlapec, no vidím, že moja intuícia sa tentokrát mýlila. Samozrejme, sme šťastní. Mená už máme vybrané nejaký čas. Ak by to bol chlapec, volal by sa Boris junior, dievča zasa Lujza. Takže to bude naša malá Lujzinka," dodala S. Jágerská.

Dlhodobo stabilná forma Vlhovej


Petra Vlhová nazbierala v uplynulej zimnej sezóne 2018/2019 dovedna 14 pódiových umiestnení vo Svetovom pohári (5-6-3), čo sa premietlo do rekordného zisku 1355 bodov a druhej priečky v celkovom poradí za fenomenálnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Druhá skončila aj v sumárnom hodnotení slalomu a tiež obrovského slalomu. Dlhodobo stabilnú formu demonštrovala medzitým už 24-ročná Liptáčka aj na majstrovstvách sveta vo švédskom Aare, odkiaľ odišla ako držiteľka troch cenných kovov. Zlato získala v obrovskom slalome, striebro v alpskej kombinácii a bronz v slalome.

Viac k témam: dievčatko, fanúšikovia, narodenie dieťaťa, rodina
Zdroj: Webnoviny.sk - Petra Vlhová dočasne príde o dvoch členov tímu, čakajú ich rodičovské povinnosti © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.