Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  10,5 °C
Mimoriadne správy

Peter Sagan získal na Okolo Romandie ďalšie pódiové umiestnenie, triumfoval Solero

 Webnoviny  30. apríl 2021  208  
Peter Sagan získal na Okolo Romandie ďalšie pódiové umiestnenie, triumfoval Solero

30.4.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe dosiahol na pretekoch Okolo Romandie vo Švajčiarsku ďalšie pódiové umiestnenie.

Solero s úspešným únikom


Po triumfe v stredajšej 1. etape si v piatok pripísal tretiu priečku, keď za víťazným Španielom Marcom Solerom (Movistar) zaostal o 22 sekúnd, pričom v šprinte bol nad sily trojnásobného svetového šampióna Dán Magnus Cort (EF Education - Nippo).Tridsaťjedenročný Žilinčan sa v celkovej klasifikácii posunul zo 73. na 55. priečku (+7:45 min).

Španiel Soler do úspešného konca dotiahol únik, o ktorého sa dostal na záverečnom stúpaní v etape. Pred prenasledovateľmi mal v cieli dostatočný náskok na to, aby sa stal novým lídrom celkovej klasifikácie. Na čele nahradil Austrálčana Dennis Rohana (Ineos Grenadiers), ktorý v piatok finišoval na 45. mieste so stratou 1:21 min na víťaza a klesol na 23. stupienok. Piatková etapa mala štart aj cieľ v Estavayeri a merala 168,7 km.

Sagan druhý v bodovacej súťaži


Peter Sagan je aj po piatku druhý v bodovacej súťaži, na vedúceho Taliana Sonnyho Colbrelliho (Bahrain - Victorious) stráca 12 bodov. Jeho mladší brat Juraj v piatok obsadil 109. pozíciu so stratou 19:01 min na víťaza a v celkovom poradí 126. post (+47:21 min).

V sobotu na jazdcov čaká 161,3 km dlhá etapa zo Sionu do Thyonu, preteky Okolo Romandie vyvrcholia v nedeľu časovkou jednotlivcov dlhou 16,19 km vo Fribourgu.

Viac k témam: Okolo Romandie
Zdroj: Webnoviny.sk - Peter Sagan získal na Okolo Romandie ďalšie pódiové umiestnenie, triumfoval Solero © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.